Business & Finance Τετάρτη 13/01/2021, 16:27
BUSINESS & FINANCE

Εισροές 185 εκατ. ευρώ στα ελληνικά αμοιβαία κεφάλαια

Σύμφωνα με την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Εισροές 185 εκατ. ευρώ στα ελληνικά αμοιβαία κεφάλαια

Θετική ροή 185 εκατ. ευρώ εμφάνισε το 2020 ο κλάδος των αμοιβαίων, με το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων να αυξάνεται κατά 6% και να διαμορφώνεται στα 18,09 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι εισροές άρχισαν να αυξάνονται ιδίως μετά το τέλος του α’ τριμήνο, όταν και καταγράφηκαν εκροές θεσμικών κεφαλαίων. Μάλιστα, η ανοδική πορεία διατηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των υπόλοιπων τριών τριμήνων (β’, γ’ και δ’).

Τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ):

  • Η συνολική αγορά των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ), την οποία διαχειρίζονται ελληνικές εταιρείες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ΑΕΔΑΚ) παρουσίασε αύξηση του συνολικού ενεργητικού κατά 3%, με το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων να διαμορφώνεται σε 8,1 δισ. ευρώ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισροές κεφαλαίων το β’ τρίμηνο ανήλθαν σε 161 εκατ. ευρώ, το γ’ τρίμηνο σε 121 εκατ. ευρώ και το δ’ τρίμηνο σε 260 εκατ. ευρώ.

  • Στον κλάδο του Asset Management, το σύνολο των υπό διαχείριση κεφαλαίων από τα μέλη της ΕΘΕ κατέγραψε αύξηση στα ενεργητικά κατά 2,36% από την αρχή του έτους και διαμορφώθηκε σε 6,835 δισ. ευρώ.
  • Το ενεργητικό των Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΟΕΕ) ανήλθε σε 123,6 εκατ. ευρώ.
  • Στον κλάδο των Ανώνυμων Εταιρειών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ),το σύνολο των επενδύσεων σε ακίνητα αυξήθηκε κατά 3,55% στα 3.038 δισ. ευρώ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News