Business & Finance Τετάρτη 13/01/2021, 09:45
ΗΠΑ

Walmart και Disney γυρίζουν την πλάτη στους κοινοβουλευτικούς που αμφισβήτησαν την νίκη Μπάιντεν

Walmart και Disney γυρίζουν την πλάτη στους κοινοβουλευτικούς που αμφισβήτησαν την νίκη Μπάιντεν

Μεγαλώνει η λίστα των εταιρειών που αναστέλλουν τις δωρεές τους προς τα μέλη του Κογκρέσου που εναντιώθηκαν στην επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν, στον απόηχο της αιματηρής εισβολής φανατισμένων υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Η Walmart Inc, η μεγαλύτερη εμπορική εταιρία λιανικών πωλήσεων παγκοσμίως και η Walt Disney Co ανέστειλαν επ’ αόριστον τις χορηγίες τους προς τα μέλη του Κογκρέσου που αρνήθηκαν να επικρυρώσουν τη νίκης του εκλεγμένου πρόεδρου.

Η πρώτη εταιρεία, που εδρεύει στο Αρκάνσας γνωστοποίησε συγκεκριμένα χθες ότι μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα «η επιτροπή πολιτικής δράσης της αναστέλλει επ’ αόριστον τις χορηγίες της προς τα μέλη του Κογκρέσου που ψήφισαν κατά της νόμιμης επικύρωσης των ψήφων των πολιτειακών εκλεκτόρων».

Από την πλευρά της η Disney, ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως «στον απόηχο της τρομακτικής πολιορκίας, τα μέλη του Κογκρέσου είχαν μία ευκαιρία να ενωθούν, μία ευκαιρία που δυστυχώς κάποιοι αρνήθηκαν. Υπό το πρίσμα των παραπάνω γεγονότων αποφασίσαμε ότι δεν θα κάνουμε πολιτικές χορηγίες το 2021 σε κοινοβουλευτικούς που ψήφισαν για να απορρίψουν την επικύρωση των ψήφων του Σώματος των Εκλεκτόρων».

Υπενθυμίζεται πως και άλλες μεγάλες εταιρίες, όπως η AT&T Inc, η Amazon.com Inc και η Mastercard Inc, προχώρησαν  τις τελευταίες ημέρες σε ανάλογες κινήσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News