Business & Finance Τρίτη 12/01/2021, 18:55
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Deal της Seanergy για αναδιάρθρωση τραπεζικών δανείων 179 εκατ. δολ.

Η συμφωνία αφορά και την Alpha Bank

Deal της Seanergy για αναδιάρθρωση τραπεζικών δανείων 179 εκατ. δολ.

Την επίτευξη συμφωνίας για την αναδιάρθρωση δανείων, συνολικού ύψους 179 εκατ. δολαρίων, ανακοίνωσε η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Seanergy Maritime Holdings, η οποία διαπραγματεύεται στον δείκτη Nasdaq του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Χάρη στο deal, μεταξύ άλλων, η εταιρεία θα λάβει επέκταση της λήξης των οφειλών, ύψους 87 εκατ. δολαρίων, από τον Δεκέμβριο του 2020 σε μελλοντικές περιόδους, μεταξύ Δεκεμβρίου 2022 και Δεκεμβρίου 2024, γεγονός το οποίο της εξασφαλίζει περίοδο χάριτος σχεδόν δύο ετών.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η μείωση του επιτοκιακού κόστους, καθώς και η αναπροσαρμογή των προθεσμιών αποπληρωμής, κάτι το οποίο θα έχει θετικό αντίκτυπο στις ταμειακές ροές της Seanergy.

Το deal αφορά τις τράπεζες Alpha Bank, Hamburg Commercial Bank, UniCredit, Amsterdam Trade Bank και Jelco.

Η Seanergy Maritime είναι η μοναδική εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο πλοίων τύπου Capesize και είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Ο διαθέσιμος στόλος απαρτίζεται από 11 πλοία, με μέσο όρο ηλικίας σχεδόν 12 έτη και συνολική μεταφορική ικανότητα 1.926.117 dwt.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις αναδιάρθρωσης με τους πιστωτές μας. Η συμφωνία παρέχει στη Seanergy σταθερή χρηματοοικονομική βάση και μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε τη στρατηγική ενίσχυσης της εταιρικής αξίας και βελτίωσης των επιστροφών στους μετόχους» δήλωσε ο Σταμάτης Τσαντάνης, επικεφαλής της ναυτιλιακής.

Κατά τον ίδιο, μάλιστα, η συμφωνία αναδιάρθρωσης εξασφαλίζει μείωση του ετήσιου κόστους κατά 36 εκατ. ευρώ, χάρη στα μέτρα που ελήφθησαν.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News