Business & Finance Τρίτη 12/01/2021, 18:27
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Αφαιρούνται οι μετοχές της Paperpack από τον δείκτη Mid & Small Cap

Ποια εταιρεία παίρνει τη θέση της

Αφαιρούνται οι μετοχές της Paperpack από τον δείκτη Mid & Small Cap

Την αφαίρεση των μετοχών της Paperpack από τη σύνθεση του δείκτη FTSE/X.A. Mid & Small Cap ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την υποχώρηση του δείκτη ευρείας διασποράς των μετοχών κάτω του ελάχιστου ορίου του 15%.

Τη θέση της Paperpack από τη συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης (14/1) θα λάβουν οι μετοχές της ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε., με συντελεστή στάθμισης 37%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω εξέλιξη συνδέεται άρρηκτα με την είσοδο της -κινεζικών συμφερόντων- Orlando Equity Holding Limited στο μετοχικό κεφάλαιο της Paperpack, αποκτώντας το 90% των μετοχών.

Εξάλλου, θα ακολουθήσουν η διενέργεια Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης, η άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out) και η τελική έξοδος από το Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Η ανακοίνωση του Χ.Α.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοινώνει τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στη σύνθεση του δείκτη FTSE/X.A. Mid & Small Cap Θεμελιωδών Μεγεθών σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρείας «PAPERPACK ΑΒΕΕ» της 05/01/2021. Πιο συγκεκριμένα, η ευρεία διασπορά (Free Float) των μετοχών της εταιρείας έπεσε κάτω από το ελάχιστο όριο του 15% ως κριτήριο συμμετοχής στη σύνθεση του δείκτη σύμφωνα με τους Βασικούς Κανόνες. Συνέπεια των παραπάνω, οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης 37%. Η αντικατάσταση θα ισχύσει από τη συνεδρίαση της Πέμπτης 14/01/2021.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News