Business & Finance Τρίτη 12/01/2021, 16:18
BUSINESS & FINANCE

Θ. Σκυλακάκης: Πιο εξατομικευμένη η επόμενη φάση των μέτρων στήριξης

Εντός του μήνα η πληρωμή του ενοικίου Νοεμβρίου

Θ. Σκυλακάκης: Πιο εξατομικευμένη η επόμενη φάση των μέτρων στήριξης

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα έρθουν νέα μνημόνια έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος εξήρε την «προσεκτική διαχείριση» του δημόσιου χρήματος.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του «ΣΚΑΪ», το κυβερνητικό στέλεχος έκανε λόγο για «εξατομικευμένα μέτρα», τα οποία μας επιτρέπουν να «μην είμαστε ταπί».

Εξήγησε δε, ότι η ίδια λογική θα ισχύσει και στην επόμενη φάση των μέτρων, τα οποία θα είναι «ακόμα πιο εξατομικευμένα, καθώς οι πόροι δεν είναι απεριόριστοι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το 2021 έχουν προϋπολογιστεί συνολικά μέτρα στήριξης, αξίας 7,5 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σκυλακάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχουμε αφήσει πίσω την πανδημία έως το τέλος του β’ τριμήνου του 2021, καθώς σε διαφορετική περίπτωση «θα έχουμε σοβαρό θέμα».

«Δεν θα πάμε και δεν πρέπει να πάμε με πανδημία στο τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς θα έχουμε σοβαρό θέμα, όχι όμως χρεοκοπία» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς, παράλληλα, για την αύξηση των καταθέσεων εν μέσω πανδημίας, επιβεβαίωσε ότι ιδιώτες και επιχειρήσεις κατέθεσαν 15 δισ. ευρώ στις τράπεζες. «Στα μνημόνια οι πολίτες πήραν τα λεφτά τους από τις τράπεζες, τώρα τα έβαλαν γιατί έχουν εμπιστοσύνη στην προοπτική της χώρας».

Όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει προτεραιοποίηση στις κατηγορίες που θα λειτουργήσουν, καθώς υπάρχουν προϊόντα με εποχικότητα, τα οποία αν μείνουν ως απόθεμα θα χάσουν την άξια τους, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο πρόκλησης μιας δευτερογενούς κρίσης, όταν ανοίξει η οικονομία.

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο, επανέλαβε ότι εντός του Ιανουαρίου θα καταβληθεί το ενοίκιο του Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την εν εξελίξει μετα-μνημονιακή αξιολόγηση, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει κατανόηση από τους αξιολογητές, παρότι δεν απέκλεισε την επάνοδο ορισμένων στόχων την επόμενη ημέρα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News