Business & Finance Τρίτη 12/01/2021, 12:59
NYT

Deutsche Bank: Σταματάει τις δουλειές με τον Τραμπ

Η τράπεζα είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής του απερχόμενου προέδρου

Deutsche Bank: Σταματάει τις δουλειές με τον Τραμπ

Να σταματήσει τις δουλειές με τον Ντόναλντ Τραμπ και τις επιχειρήσεις του αποφάσισε η Deutsche Bank, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των New York Times, στον απόηχο των αιματηρών επεισοδίων στο Καπιτώλιο ανήμερα των Θεοφανείων.

Η γερμανική τράπεζα είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής του απερχόμενου προέδρου, με συνολικά δάνεια 340 εκατ. δολαρίων προς τον Οργανισμό Τραμπ, ο οποίος αυτή την στιγμή διευθύνεται από τους δύο γιους του.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η πρόθεση της Deutsche Bank να σταματήσει τις μπίζνες με τον Τραμπ και τις επιχειρήσεις του, τότε αναμφίβολα θα πρόκειται για ένα σημαντικό και ουσιαστικό πλήγμα στο πρεστίζ του ίδιου.

Ο εκπρόσωπος της τράπεζας, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ το ίδιο έπραξαν τόσο ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Τραμπ όσο και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Υπενθυμίζεται ότι η Χριστιάνα Ράιλι, επικεφαλής της Deutsche Bank στις ΗΠΑ, καταδίκασε έντονα τα πρόσφατα επεισόδια στο Καπιτώλιο, όταν εκατοντάδες οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο κτίριο.

«Είμαστε υπερήφανοι για το Σύνταγμά μας και στεκόμαστε στο πλευρό αυτών που επιδιώκουν να το υποστηρίξουν. Η βούληση του λαού θα γίνει σεβαστή και θα υπάρξει μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας» έγραψε, σε ανάρτησή της στο LinkedIn.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News