Business & Finance Τρίτη 12/01/2021, 08:50
BUSINESS & FINANCE

Αντιμέτωποι με αντιδράσεις εταιρειών οι Ρεπουμπλικανοί μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο

Eπιχειρήσεις προειδοποιούν ότι θα σταματήσουν τις χορηγίες τους σε όσους αμφισβήτησαν την εκλογική νίκη του Μπάιντεν

Αντιμέτωποι με αντιδράσεις εταιρειών οι Ρεπουμπλικανοί μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο

Αντιμέτωποι με αντιδράσεις μεγάλων επιχειρήσεων βρίσκονται οι Ρεπουμπλικανοί, στον απόηχο της αιματηρής εισβολής στο Καπιτώλιο. Πολλές επιχειρήσεις προειδοποίησαν ότι θα σταματήσουν τις χορηγίες τους προς τους κοινοβουλευτικούς που με την ψήφο τους την περασμένη εβδομάδα αμφισβήτησαν την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Με ανακοινώσεις τους, οι Amazon.com Inc, General Electric Co, Dow Inc, AT&T Inc, Comcast Corp, Verizon Communications Inc, American Express Co, Airbnb Inc, Best Buy Co Inc και Mastercard Inc, απείλησαν ότι θα περικόψουν τους οικονομικούς πόρους για προς τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι σύντομα θα χάσουν την εξουσία, τόσο στο Λευκό Οίκο όσο και στα δύο σώματα του Κογκρέσου.

Η AT&T και η Comcast, συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους εταιρικούς ομίλους – δωρητές προς την Ουάσιγκτον. Η εταιρεία παραγωγής ευχετηρίων καρτών Hallmark Company Ltd ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τους γερουσιαστές Τζος Χόλι και Ρότζερ Μάρσαλ να επιστρέψουν τις χορηγίες που έλαβαν. Εκπρόσωποι των δύο Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι αμφισβήτησαν την εκλογική νίκη του Μπάιντεν, δεν απάντησαν άμεσα σε ερώτηση για τις παραπάνω πληροφορίες.

Οι ανακοινώσεις αποτελούν ένδειξη ότι μερικές από τις εταιρείες επανεξετάζουν τη στρατηγική τους έναντι του Καπιτωλίου μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο υποστηρικτών του Τραμπ, που προσπάθησαν να εμποδίσουν το Κογκρέσο να επισημοποιήσει τη νίκη του Μπάιντεν. 

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News