Business & Finance Πέμπτη 8/06/2023, 18:59
BUSINESS & FINANCE

Οι πέντε λέξεις που δεν πρέπει να πείτε σε συνέντευξη για δουλειά 

Οι πέντε λέξεις που δεν πρέπει να πείτε σε συνέντευξη για δουλειά 

Μια συνέντευξη για δουλειά είναι η καλύτερη ευκαιρία για να «πουλήσετε» τον εαυτό σας σε έναν υποψήφιο εργοδότη – αλλά μια συγκεκριμένη απάντηση θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε τον ρόλο.

Αυτή είναι μια φράση που θα πρέπει να αποφύγετε να πείτε σε μια συνέντευξη για δουλειά πάση θυσία, λέει η Angela Santone, ανώτερη εκτελεστική αντιπρόεδρος ανθρώπινου δυναμικού της AT&T.

Η Santone, η οποία έχει πάρει συνέντευξη από εκατοντάδες υποψηφίους κατά τη διάρκεια των 20 και πλέον ετών που εργάζεται στο HR, λέει στο CNBC, ότι ακούει συχνά αυτή τη φράση ως απάντηση στη συχνή ερώτηση «Πες μου για μια στιγμή που έκανες ένα λάθος και τι έμαθες από αυτό».
Η χειρότερη απάντηση είναι να μην δώσετε καμία απάντηση, όπως εξηγεί.

«Έμενα πάντα έκπληκτη όταν έθετα στους ανθρώπους αυτή την ερώτηση και μου έλεγαν: «Δεν μπορώ να σκεφτώ καμία», λέει η Santone. «Είμαστε όλοι άνθρωποι, όλοι κάνουμε λάθη. Θέλετε να δείξετε σε αυτόν που σας παίρνει συνέντευξη ότι αισθάνεστε άνετα να μιλάτε για αυτά τα λάθη και, το πιο σημαντικό, ότι μάθατε κάτι και μεγαλώσατε από αυτή την εμπειρία».

Παρόλο που επιθυμείτε να τον πείσετε ότι είστε το καλύτερο άτομο για τη δουλειά, «υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ αλαζονείας και υπερηφάνειας», σημειώνει η Santone. 

Να είστε ειλικρινείς όταν περιγράφετε ένα λάθος που κάνατε, αλλά και να τονίσετε πώς χρησιμοποιήσατε αυτήν την εμπειρία για να βελτιώσετε την εργασία σας, κάτι που δείχνει ότι έχετε αυτογνωσία και προθυμία για εξέλιξη, επισημαίνει.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Γιατί πρέπει να ψάχνετε συνέχεια για δουλειά – Ακόμη κι αν είστε ευχαριστημένοι τώρα

Το ένα πράγμα που δεν πρέπει να βάλετε στο βιογραφικό σας

Δουλειά: Τα τρία πράγματα που εύχεσαι να σου είχαν πει όταν ξεκίνησες να εργάζεσαι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News