Business & Finance Κυριακή 4/06/2023, 08:47
BUSINESS & FINANCE

Οι Φιλιππίνες θα αναζητήσουν φορέα για τη συντήρηση του αεροδρομίου της Μανίλα

Οι Φιλιππίνες θα αναζητήσουν φορέα για τη συντήρηση του αεροδρομίου της Μανίλα

Το υπουργείο Μεταφορών των Φιλιππίνων σχεδιάζει να αναζητήσει έναν φορέα για την αναβάθμιση και τη συντήρηση του υπερφορτωμένου κύριου αεροδρομίου της πρωτεύουσας, ανέφερε η Philippine Star.

Το υπουργείο Μεταφορών και η Αρχή Διεθνούς Αεροδρομίου της Μανίλας ζητούν έγκριση από το Εθνικό Συμβούλιο Οικονομίας και Ανάπτυξης υπό τον πρόεδρο Ferdinand Marcos Jr. για μια τέτοια πρόταση, ανέφερε η εφημερίδα την Κυριακή. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ιδιωτικές εταιρείες θα κληθούν να υποβάλουν σχέδια για την αναβάθμιση των συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου και άλλων εγκαταστάσεων. Ο νικητής θα έχει στη συνέχεια 15 χρόνια για να λειτουργήσει το αεροδρόμιο και να αποσβέσει τις επενδύσεις του, ανέφερε η εφημερίδα.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επεξεργαστεί όλες τις προτάσεις με βάση το νόμο περί σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ανέφερε η Star επικαλούμενη τον υπουργό Μεταφορών Jaime Bautista, απορρίπτοντας τις εικασίες ότι μια μη ζητηθείσα πρόταση που κατατέθηκε νωρίτερα φέτος από έξι από τους μεγαλύτερους ομίλους της χώρας θα απορριφθεί.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News