Business & Finance Πέμπτη 1/06/2023, 16:06
BUSINESS & FINANCE

Αντέχει η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – Τα στοιχεία για επιδόματα και προσλήψεις

Μικρότερη αύξηση από την αναμενόμενη κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ - Περισσότερες θέσεις εργασίας από τις εκτιμήσεις

Αντέχει η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – Τα στοιχεία για επιδόματα και προσλήψεις

Μικρότερη αύξηση από την αναμενόμενη κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, αποδεικνύοντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική. 

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν στις 232.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαΐου, αυξημένη μόνο κατά 2.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο εβδομαδιαίος αριθμός των αιτήσεων ανεργίας θεωρείται αντιπροσωπευτικός του αριθμού των απολύσεων στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο μέσος όρος των αιτήσεων τις τελευταίες 4 εβδομάδες, ο οποίος θεωρείται ότι εξομαλύνει μέτρος της μεταβλητότητας στα εβδομαδιαία στοιχεία, υποχώρησε κατά 2.500 στις 229.500 αιτήσεις. Συνολικά, 1,8 εκατ. πολίτες έπαιρναν επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Μαΐου, περίου 6.000 περισσότεροι από την προηγούμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ δημιούργησαν τον Μάιο περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με στοιχεία του ινστιτούτου ADP. Ειδικότερα, οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 278.000 τον Μάιο. Η μέτρηση είναι σημαντικά υψηλότερη από τις 180.000 νέες θέσεις εργασίας που ανέμεναν οι αναλυτές και ελαφρώς χαμηλότερη από τις 291.000 του Απριλίου. 

Από την αρχή της χρονιάς το προσωπικό στον ιδιωτικό τομέα έχει αυξηθεί κατά 1,09 εκατομμύρια. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News