Business & Finance Πέμπτη 25/05/2023, 22:41
BUSINESS & FINANCE

Την πιστοποίηση 21 πλοίων της ινδικής Gatik ανακαλεί η Lloyd’s

Την πιστοποίηση 21 πλοίων της ινδικής Gatik ανακαλεί η Lloyd’s

Στην ανάκληση της πιστοποίησης 21 πλοίων της ινδικής εταιρείας Gatik Ship Management έως τις 3 Ιουνίου θα προχωρήσει η Lloyd’s Register, σύμφωνα με όσα δήλωσε η εταιρεία ναυτιλιακών υπηρεσιών στο Reuters.

Πρόκειται για το τελευταίο πλήγμα για την Gatik, η οποία έχει καταστεί σημαντικός μεταφορέας ρωσικού πετρελαίου μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς αναγκάστηκε νωρίτερα να βρει νέες σημαίες για 36 από τα πλοία της, αφού αποχαρακτηρίστηκαν από το Διεθνές Μητρώο Πλοίων του St. Kitts & Nevis.

«Η Lloyd’s Register δεσμεύεται να διευκολύνει τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς κυρώσεων σχετικά με την εμπορία ρωσικού πετρελαίου», ανέφερε σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς το Reuters. «Όπου υποστηρίζεται από στοιχεία, αποσύρουμε την κλάση και τις υπηρεσίες μας από οποιαδήποτε πλοία διαπιστώνεται από τις αρμόδιες αρχές ότι παραβιάζουν τις διεθνείς κυρώσεις».

Οι νηογνώμονες, όπως η Lloyd’s Register στο Λονδίνο, παρέχουν υπηρεσίες που περιλαμβάνουν ελέγχους αξιοπλοΐας, πιστοποίηση που είναι ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση ασφάλισης και την είσοδο σε λιμάνια.

Η Lloyd’s Register δήλωσε, ωστόσο, ότι 11 από τα πλοία Gatik που αποχαρακτηρίζει ήταν επίσης πιστοποιημένα από τον ινδικό νηογνώμονα (IRClass).

Η Gatik, η οποία έχει την έδρα της στην ινδική πόλη Μουμπάι σύμφωνα με τις ναυτιλιακές βάσεις δεδομένων, δεν απάντησε σε ηλεκτρονικά αιτήματα για σχολιασμό.

Μια μεγάλη αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία, η American Club, δήλωσε επίσης στο Reuters ότι δεν παρέχει πλέον κάλυψη για τα πλοία της Gatik, ενώ η ρωσική ασφαλιστική εταιρεία Ingosstrakh δήλωσε ότι δεν θα συνεργαστεί με την Gatik στο μέλλον.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News