Business & Finance Τετάρτη 17/05/2023, 12:02
BUSINESS & FINANCE

Γιατί μειώνονται οι αγορές Rolex στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πιθανή ένδειξη δυνητικά λιγότερων πωλήσεων για τους λιανοπωλητές ρολογιών πολυτελείας μετά τα στοιχεία της Switzerland Group Plc

Γιατί μειώνονται οι αγορές Rolex στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι μετοχές των ρολογιών της Switzerland Group Plc υποχώρησαν έως και 12% στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου θα μειωθούν. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν, σύμφωνα με το Bloomberg, ένδειξη δυνητικά λιγότερων πωλήσεων για τους λιανοπωλητές ρολογιών πολυτελείας.

Ο Νο1 πωλητής ρολογιών Rolex στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι προκλήσεις των τελευταίων 6 μηνών συνχίζεται στην πορεία της χρονιάς, ενώ κατηγόρησε τις επώνυμες μάρκες για καθυστερήσεις στις παραδόσεις ως την κύρια αιτία για την αναμενόμενη πτώση των πωλήσεων.

«Περισσότερο από το μισό της επιχείρησής μας καθοδηγείται από την προσφορά και δεν μπορείς ποτέ να προβλέψεις τον ακριβή χρόνο των παραδόσεων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείς, Brian Duffy, σε συνέντευξή του. Ωστόσο, ο ίδιος ο Duffy σχολίασε ότι τα στοιχεία αυτά δεν αποτελούν ένδειξη εν γένει πτώσης του κλάδου.

Παράλληλα, αναμένει ότι η εταιρεία αναμένει αύξηση των πωλήσεων το δεύτερο τρίμηνο. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά υπογραμμίζουν μια πιθανή υποχώρηση της αγοράς ρολογιών πολυτελείας, η οποία είχε υπερθερμανθεί την περίοδο της πανδημίας με πρωτοφανή ζήτηση για μάρκες όπως οι Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet.

Η Switzerland Group Plc εξακολουθεί να αναμένει ότι οι πωλήσεις κατά το τρέχον οικονομικό έτος θα αυξηθούν στο ύψος των 1,65 και 1,7 δισ. στερλινών, καταγράφοντας αύξηση 8% έως 11% σε ευθυγράμμιση των προβλέψεων των αναλυτών. Ο Duffy είπε ότι οι λίστες αναμονής για τα μοντέλα ρολογιών με τη μεγαλύτερη ζήτηση συνεχίζουν να αυξάνονται.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Τα ρολόγια των πλουσιότερων του κόσμου: Ποιος φοράει το ακριβότερο και γιατί ο Bill Gates χάρισε το δικό του

Τέλος το «μπουμ» των ακριβών ρολογιών; Επιβραδύνει η ζήτηση – Και αυτό ίσως είναι καλό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News