Business & Finance Παρασκευή 12/05/2023, 16:53
BUSINESS & FINANCE

Intracom: Κατέχει το 74,2% της Κλουκίνας-Λάππας – Τι σχεδιάζει

Η Intracom προχωρά σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Κλουκίνας - Λάππας με στόχο τη συγχώνευσή της με την Intracom Properties

Intracom: Κατέχει το 74,2% της Κλουκίνας-Λάππας – Τι σχεδιάζει

Η Intracom επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ότι εξαγόρασε έναντι 18,739 εκατ. ευρώ το ποσοστό της οικογένειας Λάππα και ελέγχει πλέον το 74,2% της εταιρείας Κλουκίνας – Λάππας. Ως εκ τούτου, όπως είχε προαναγγείλει από τον Φεβρουάριο, προχωρά σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Κλουκίνας – Λάππας με στόχο τη συγχώνευσή της με την Intracom Properties.

Η ανακοίνωση της Intracom

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) (η Εταιρεία), σε συνέχεια των από 2 και 3 Φεβρουαρίου 2023 Ανακοινώσεών της για την απόκτηση ποσοστού 27,61% (ήτοι 11.106.255 Κοινών Ονομαστικών μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «Κ.Λ.Μ. Α.Ε.» (η Κ.Λ.Μ.), ανακοινώνει ότι η INTRACOM PROPERTIES, θυγατρική εταιρεία της INTRACOM HOLDINGS, απέκτησε από τους βασικούς μετόχους της Κ.Λ.Μ. κ. Ιωάννη Λάππα, κες Βιολέττα Λάππα και Μαίρη Λάππα και την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία «MUTSAFE LIMITED», καθώς και την κα Κλεοπάτρα Λάππα, ποσοστό 46,59% (ήτοι 18.739.437 Κοινές Ονομαστικές μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές) της Κ.Λ.Μ., έναντι συνολικού ποσού € 18.739.437.

Κατόπιν αυτού, το συνολικό ποσοστό συμμετοχής του Ομίλου στην Κ.Λ.Μ. ανέρχεται σε 74,20%, με αποτέλεσμα να πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη διενέργεια υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης εντός της προθεσμίας και σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας.

Πρόθεση της INTRACOM HOLDINGS με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό της είναι η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Κ.Λ.Μ. και της θυγατρικής της Κ.Λ.Μ. ΑΤΕ σε συνέργεια με το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο της INTRACOM PROPERTIES. Απώτερος σκοπός είναι η συγχώνευση της εισηγμένης K.Λ.Μ. Α.Ε. με την INTRACOM PROPERTIES, μέσω απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη και η μετονομασία της Κ.Λ.Μ. σε INTRACOM PROPERTIES, υπό την σαφή πρόθεση της INTRACOM HOLDINGS όπως η εταιρεία που θα προκύψει από την ως άνω συγχώνευση παραμείνει εισηγμένη στο Χ.Α.

Αναφορικά δε με την εμπορική δραστηριότητα της πώλησης παιδικών και βρεφικών ειδών μέσω των καταστημάτων Mothercare και Ε.L.C. της Κ.Λ.Μ., στόχος είναι η αδιάλειπτη συνέχειά της, ως ξεχωριστής εταιρείας, δια απόσχισης του σχετικού κλάδου και εισφοράς του σε νέα θυγατρική εταιρεία. Μέτοχοι της νέας θυγατρικής εταιρείας, μέσω πώλησης, θα είναι (έναντι €3 εκατ., βάσει σχετικής αποτίμησης ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας) η INTRACOM HOLDINGS κατά ποσοστό 60% και (έναντι €2 εκατ.) κατά ποσοστό 40% η κα Βιολέττα Λάππα, η οποία θα συμμετέχει και στη διοίκηση του νέου σχήματος με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Τέλος, η θυγατρική ΚΛΜ ΑΤΕ, η οποία θα διατηρήσει στην κυριότητά της το Υδροηλεκτρικό Πάρκο, θα μεταβιβαστεί στον κ. Ιωάννη Λάππα έναντι € 5 εκατ., αφού προηγουμένως όλα τα λοιπά ακίνητά της έχουν περιέλθει στην Κ.Λ.Μ.

Διαβάστε επίσης:

Κλουκίνας – Λάππας: Πακέτα της οικογένειας Λάππα περνούν στην Intracom

Τα σχέδια της Intracom για την Κλουκίνας – Λάππας: Η δημόσια πρόταση, τα ακίνητα και το Mothercare 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News