Business & Finance Παρασκευή 12/05/2023, 12:56
BUSINESS & FINANCE

Tesla: Ανακαλεί 1,1 εκατ. αυτοκίνητα στην Κίνα λόγω ελαττώματος

Το πρόβλημα σχετίζεται με το σύστημα επιτάχυνσης της Tesla που μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους σύγκρουσης

Tesla: Ανακαλεί 1,1 εκατ. αυτοκίνητα στην Κίνα λόγω ελαττώματος

Η Tesla Inc. ανακαλεί σχεδόν κάθε αυτοκίνητο που πούλησε στην Κίνα προκειμένου να επανορθώσει ένα ελάττωμα στο σύστημα επιτάχυνσης που μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους σύγκρουσης.

Η ανάκληση αφορά 1,1 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα που η Tesla κατασκεύασε στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη ή εισήγαγε στην Κίνα από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και θα ισχύσει από τις 29 Μαΐου, όπως ανέφερε η εταιρεία του Έλον Μασκ με επιστολή της προς τις κινεζικές αρχές. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Κρατική Διοίκηση για τη Ρύθμιση της Αγοράς ανακοίνωσε ότι θα χρειαστούν μια over-the-air ενημέρωση λογισμικού για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Το πρόβλημα σχετίζεται με το σύστημα επιτάχυνσης της Tesla, το οποίο χρησιμοποιεί την ενέργεια που δημιουργείται όταν οι οδηγοί βγάζουν το πόδι τους από το γκάζι στέλνοντας ισχύ στην μπαταρία του αυτοκινήτου. Τα οχήματα δεν επιτρέπουν στους οδηγούς να ρυθμίσουν την ένταση του αναγεννητικού φρεναρίσματος και δεν ειδοποιούν τους οδηγούς όταν έχουν πατήσει το γκάζι για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα κακής εφαρμογής του πεντάλ, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή της Κίνας.

Σημειωτέον ότι η Tesla πούλησε περίπου 1.13 εκατ. αυτοκίνητα στην Κίνα από το 2014 μέχρι τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία από το China Automotive Technology and Research Center και το Bloomberg Intelligence. Οι εκπρόσωποι της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Twitter: Αφήνει τη θέση του CEO ο Elon Musk – Ποια είναι η αντικαταστάτριά του

Tesla: Κάτω από το μέσο αυτοκίνητο στις ΗΠΑ η τιμή των Model Y

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News