Business & Finance Παρασκευή 12/05/2023, 08:48
BUSINESS & FINANCE

Twitter: Αφήνει τη θέση του CEO ο Elon Musk – Ποια είναι η αντικαταστάτριά του

Twitter: Αφήνει τη θέση του CEO ο Elon Musk – Ποια είναι η αντικαταστάτριά του

Το στέλεχος της NBCUniversal, Linda Yaccarino, βρίσκεται σε συζητήσεις για να αναλάβει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του Twitter, αποκάλυψε η Wall Street Journal, μετά την ανακοίνωση του ιδιοκτήτη Elon Musk ότι βρήκε τον αντικαταστάτη του για το κοινωνικό δίκτυο και ότι ο ίδιος θα αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής τεχνολόγου.

Όπως έγραψε ο Musk στο Twitter, η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας θα αναλάβει τα καθήκοντά της σε έξι εβδομάδες, χωρίς να κατονομάσει το άτομο, ενώ ο ίδιος θα ασχολείται περισσότερο με τα προϊόντα και τα τεχνικά ζητήματα της εταιρείας. Η Yaccarino, η οποία είναι πρόεδρος της παγκόσμιας διαφήμισης και συνεργασιών στο NBCUniversal Media, δεν απάντησε σε email που ζητούσε σχόλιο και ένας εκπρόσωπος της NBCUniversal είπε ότι βρισκόταν σε πρόβες για την αρχική παρουσίαση της εταιρείας στους διαφημιστές την επόμενη εβδομάδα.

Η Yaccarino προσλήφθηκε στο NBCUniversal το 2011 μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες στην Turner Broadcasting. Στο NBCUniversal, βοήθησε στην κυκλοφορία της υπηρεσίας streaming, Peacock, που υποστηρίζεται από διαφημίσεις και επέβλεψε ζωντανές εκδηλώσεις όπως το Super Bowl και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. H Yaccarino ηγήθηκε επίσης συνεργασιών με διάφορες εταιρείες τεχνολογίας, όπως το Snapchat, το YouTube και φυσικά, το Twitter.

Twitter: Αφήνει τη θέση του CEO ο Elon Musk – Ποια είναι η αντικαταστάτριά του-1
Musk και Yaccarino σε συνέδριο (φωτ.: AP)

Εάν η Yaccarino είναι αυτή που επέλεξε ο Musk, το tweet του λαμβάνει χώρα σε άβολη στιγμή για το συγκεκριμένο στέλεχος. Η NBCUniversal έχει προγραμματιστεί να κάνει την ετήσια παρουσίασή της στους διαφημιστές στο Radio City Music Hall στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα. Να σημειωθεί ότι οι μεγάλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης αρχίζουν να πωλούν διαφημίσεις για την τηλεοπτική σεζόν του φθινοπώρου.

Οι φετινές παρουσιάσεις αμφισβητήθηκαν ήδη από την απεργία των σεναριογράφων που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες καθυστερήσεις στην τηλεοπτική παραγωγή και στα προγράμματα. Η εκδήλωση της NBCUniversal αναμένεται να επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στη διαφήμιση στο Διαδίκτυο, καθώς η εταιρεία προωθεί περαιτέρω τη σειρά ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών της στο Peacock. Η NBCUniversal, τμήμα της Comcast Corp., «ταρακουνήθηκε» τον περασμένο μήνα από την απόλυση του διευθύνοντος συμβούλου της, Jeff Shell, λόγω καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση που διατυπώθηκε από έναν υπάλληλο.

Ο Μασκ έχει ήδη φιλική σχέση με την Yaccarino, η οποία του είχε πάρει συνέντευξη τον περασμένο μήνα σε ένα μεγάλο διαφημιστικό συνέδριο στο Μαϊάμι και τον αποκάλεσε «φίλο». Πρόσφατα, το Twitter και το NBCU επέκτειναν τη συνεργασία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Μπορώ να πω ότι θα ήταν η πρώτη μου επιλογή και η μόνη μου επιλογή, για να σώσω την πλατφόρμα από τα χέρια του ιδιοκτήτη της», είπε ο Λου Πάσκαλης, ο οποίος συμβουλεύει τους marketers ως επικεφαλής στρατηγικής στην Ad Fontes Media, στο Twitter. «Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υποτάχθηκε στον @elonmusk, ωστόσο!»

Η μετοχή της Tesla σημείωσε άνοδο άνω του 2% όταν έγινε γνωστή η είδηση, καθώς τον τελευταίο καιρό, οι επενδυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας ανησυχούσαν ότι ο Musk ασχολούνταν υπερβολικά με το Twitter και δεν είχε χρόνο για να αφοσιωθεί επαρκώς στις άλλες του εταιρείες. Ο Musk είναι επίσης CEO της εταιρείας πυραύλων SpaceX.

Αφότου ολοκλήρωσε την εξαγορά ύψους 44 δισ. δολαρίων του Twitter, τον Οκτώβριο, προχώρησε αμέσως στην απόλυση των κορυφαίων στελεχών και μεγάλου μέρους των εργαζομένων της εταιρείας. 

Όσο ήταν στη θέση του CEO, οι βασικές διαφημιστικές δραστηριότητες του Twitter δέχθηκαν πλήγμα, καθώς πολλές εταιρείες σταμάτησαν τις πληρωμένες προωθητικές καμπάνιες τους, βλέποντας μια αύξηση στον προσβλητικό λόγο και τη ρητορική του μίσους στην πλατφόρμα. 

Ο Musk προσπάθησε να αναπληρώσει το κενό με μια νέα συνδρομητική υπηρεσία, το Twitter Blue, που ωστόσο επίσης προκάλεσε αντιδράσεις. Όταν πολλοί πιστοποιημένοι χρήστες αναγκάστηκαν να πληρώσουν μηνιαία συνδρομή για να διατηρήσουν το μπλε τικ του επιβεβαιωμένου λογαριασμού, προτίμησαν να αποχωρήσουν από την πλατφόρμα. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Twitter: Αφήνει τη θέση του CEO ο Elon Musk – Βρέθηκε αντικαταστάτρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News