Business & Finance Δευτέρα 8/05/2023, 21:53
ΒUSINESS & FINANCE

Meta: Απειλεί να αποσύρει τις ειδήσεις σε Facebook και Instagram από τον Καναδά

Meta: Απειλεί να αποσύρει τις ειδήσεις σε Facebook και Instagram από τον Καναδά

Η Meta Platforms ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει το περιεχόμενο ειδήσεων στο Facebook και στο Instagram στον Καναδά, εάν εγκριθεί νομοθεσία που θα αναγκάζει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να πληρώνουν τους εκδότες μέσων ενημέρωσης για να προβάλουν το περιεχόμενό τους.

«Λάβαμε τη δύσκολη απόφαση ότι εάν εγκριθεί αυτή η νομοθεσία, θα πρέπει να τερματίσουμε τη διαθεσιμότητα ειδησεογραφικού περιεχομένου στο Facebook και στο Instagram στον Καναδά», δήλωσε ο Nick Clegg, πρόεδρος του τομέα παγκόσμιων υποθέσεων της Meta.

Ο Clegg περιέγραψε τον προτεινόμενο νόμο του Καναδά Online News ως «θεμελιωδώς ελαττωματικό», λέγοντας ότι ο Καναδάς θα γίνει η «πρώτη δημοκρατία που θα βάλει τιμή σε δωρεάν συνδέσμους σε ιστοσελίδες, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στα παγκόσμια πρότυπα».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου είχε προγραμματιστεί να μιλήσει για το νομοσχέδιο σε μια επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων του Καναδά τη Δευτέρα. Αλλά ακύρωσε την ομιλία του αφού ο τίτλος της συνεδρίας άλλαξε σε «Τρέχουσα και συνεχιζόμενη χρήση των τακτικών εκφοβισμού και ανατροπής από τους τεχνολογικούς γίγαντες για την αποφυγή ρύθμισης στον Καναδά και σε όλο τον κόσμο».

Η Νομοθετική Πράξη του Καναδά, γνωστή ως Bill C-18, προτάθηκε με σκοπό να καθιερώσει ένα σύστημα «δίκαιης κατανομής εσόδων» ανάμεσα στις ψηφιακές πλατφόρμες και στους ομίλους μίντια, ενώ προβλέπει συλλογικές διαπραγματεύσεις από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη διαπραγμάτευση αμοιβών με εταιρείες όπως η Meta. Κατά την εισαγωγή της νομοθεσίας πέρυσι, ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πάμπλο Ροντρίγκεζ είπε ότι επιδιώκει να αντιμετωπίσει την «ανισορροπία στην αγορά», καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός Καναδών στρέφεται στις ψηφιακές πλατφόρμες για ειδήσεις.

Ο Καναδάς δεν είναι σίγουρα η πρώτη χώρα που η Meta έχει προειδοποιήσει σχετικά με την προοπτική να αποσύρει το περιεχόμενό της. Η εταιρεία είχε γνωστοποιήσει πέρυσι ότι θα αφαιρέσει το Facebook και το Instagram από την Ευρώπη ολοσχερώς λόγω των κανονισμών για τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Πιο αυστηρούς κανόνες απορρήτου για την προστασία των παιδιών ζητά η Επιτροπή Εμπορίου από τη Meta

Η Meta στοχεύει σε 7 δισ. δολ. στη δεύτερη πώληση ομολόγων Blue-Chip

Πάνω από τις προβλέψεις τα αποτελέσματα της Meta – 3 δισ. άτομα στο Facebook

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News