Business & Finance Παρασκευή 5/05/2023, 10:41
BUSINESS & FINANCE

Villeroy: Ερχονται περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ

Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια μέχρι να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας

Villeroy: Ερχονται περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ

Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια μέχρι να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, Francois Villeroy de Galhau.
Το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας έχει γίνει, αν και θα χρειαστούν πιθανότατα περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, δήλωσε ο Villeroy.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε το βασικό της επιτόκιο καταθέσεων για έβδομη συνεχή φορά την Πέμπτη, αν και επιβράδυνε τον ρυθμό της αύξησης στις 25 μονάδες βάσης.

Ο Villeroy απέδωσε την επιβράδυνση της αύξησης στο γεγονός ότι τα υψηλότερα επιτόκια άρχισαν να έχουν επίδραση στον πληθωρισμό. «Βλέπουμε ότι ο αντίκτυπος των αυξήσεων των επιτοκίων έχει διεισδύσει στην οικονομία», είπε, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ δεν θα παρατήσει την προσπάθεια. «Η διάρκεια (των αυξήσεων) είναι τώρα μεγαλύτερης σημασίας από την ταχύτητα…Θα επιμείνουμε μέχρι να ελέγξουμε τον πληθωρισμό», είπε, προσθέτοντας ότι στόχος της ΕΚΤ είναι να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2% μέχρι το 2025, «ίσως και στο τέλος του 2024».

«Στόχος μας δεν είναι να επιβραδύνουμε την ανάπτυξη της οικονομία, αλλά να πολεμήσουμε τον πληθωρισμό», είπε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Λαγκάρντ για επιτόκια: Εχουμε δρόμο μπροστά μας, δεν σταματάμε

Επιτέλους η ΕΚΤ απενεργοποιεί τη λειτουργία του «αυτόματου πιλότου»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News