Business & Finance Παρασκευή 8/01/2021, 12:47
BUSINESS & FINANCE

Αγορές: Τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από τον Νοέμβριο στην Ευρώπη

Στο «κόκκινο» σήμερα το Χ.Α.

Αγορές: Τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από τον Νοέμβριο στην Ευρώπη

Με τα μεγαλύτερα κέρδη από τον Νοέμβριο ετοιμάζονται να αποχαιρετίσουν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές μετοχές, χάρη σε καλύτερα των προβλέψεων μακροοικονομικά δεδομένα και ενθαρρυντικά αποτελέσματα τριμήνου από κατασκευαστές ημιαγωγών. Στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες καταγράφουν συγκρατημένη άνοδο, η οποία πάντως είναι αρκετή για να οδηγήσει τον γερμανικό DAX σε νέο ιστορικό ρεκόρ. Στο XA ωστόσο το ταμπλό δείχνει κόκκινο με τις τράπεζες σε ρόλο αρνητικό πρωταγωνιστή. 

Με τους επενδυτές να μένουν εν πολλοίς ανεπηρέαστοι από τα δραματικά γεγονότα της Τετάρτης στις ΗΠΑ, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται και σήμερα κατά 0,6% και εμφανίζει εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 3%. Οι «ταύροι» επέλεξαν να εστιάσουν την προσοχή τους στο γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί εξασφάλισαν τον έλεγχο και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου- γεγονός που επιτρέπει στον Τζο Μπάιντεν να εφαρμόσει χωρίς πολλά εμπόδια το οικονομικό πρόγραμμά του. Ξεχωρίζουν στον δείκτη οι εταιρείες ημιαγωγών Infineon, ASM International, Micron Technology και STMicroelectonics χάρη στις δυναμικές επιδόσεις τριμήνου. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος και ο κλάδος Αναψυχής- Ταξιδιών. 

Ανά την Γηραιά Ήπειρο το κλίμα είναι θετικό με τον Dax στη Φρανφκούρτη να ενισχύεται 0,64%, τον CAC 40 στο Παρίσι να είναι στο +0,38%, τον FTSE MIB στο Μιλάνο στο +0,58% και τον IBEX 35 στη Μαδρίτη να σημειώνει άνοδο 0,45% στις 12:35 ώρα Ελλάδος. Οριακή μόνο η άνοδος για τον FTSE 100 στο Λονδίνο. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών o Γενικός Δείκτης κινείται κόντρα στο ρεύμα και υποχωρεί κατά 0,46% στις 816,02 μονάδες. Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχονται οι τράπεζες με τον δείκτη τους να καταγράφει απώλειες 2,3% και να λειτουργεί έτσι ως βαρίδι και στον Γ.Δ. Στον αντίποδα ο κλάδος τροφίμων και ποτών ενισχύεται σε ποσοστό 1,4%. Ελαφρά κέρδη παρουσιάζουν επίσης οι κλάδοι κατασκευών και ενέργειας. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News