Business & Finance Πέμπτη 4/05/2023, 21:02
ΒUSINESS & FINANCE

PacWest: Κάνει φιλότιμες προσπάθειες να καθησυχάσει τις αγορές

PacWest: Κάνει φιλότιμες προσπάθειες να καθησυχάσει τις αγορές

Η PacWest Bancorp ανακοίνωσε ότι οι καταθέσεις της έχουν αυξηθεί από το Μάρτιο, ενώ επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με αρκετούς επίδοξους επενδυτές, που προσπαθούν να καθησυχάσουν τις αγορές μετά την πτώση της μετοχής της κατά 60% που την έφερε στο επίκεντρο των ανησυχιών. 

«Η τράπεζα δεν έχει παρουσιάσει ασυνήθιστες εκροές κεφαλαίου μετά την πώληση της First Republic Bank ή κάποια άλλα αρνητικά νέα. Τα μετρητά και η διαθέσιμη ρευστότητά μας παραμένουν σταθερές και ξεπερνούν τις ανασφάλιστες καταθέσεις», ανακοίνωσε η PacWest. 

H αναστάτωση στην PacWest καταδεικνύει ότι η αγωνία των επενδυτών παραμένει στα ύψη μετά από μία σειρά λαθών και εκροών καταθέσεων παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ότι οι αρχές κατάφεραν να συγκρατήσουν τη μετάσταση της κρίσης. Έχει δε, αναζωπυρώσει τις ανησυχίες για το εάν θα καταρεύσουν και άλλες περιφερειακές αμερικανικές τράπεζες και εάν θα έχουν την τύχη των SVB, Silvergate Capital, Signature Bank και πιο πρόσφατα η First Republic Bank. 

Oι μικρότερες τράπεζες δέχονται πιέσεις μετά από τις αλλεπάλληλες επιτοκιακές αυξήσεις που έχουν υπονομεύσει την αξία των ομολογιακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών και έχουν οδηγήσει σε μη πραγματοποιηθείσες ζημίες ύψους 1,84 τρισ.δολαρίων. Τα προβλήματα γίνονται ακόμη πιο έντονα από τη μεγάλη έκθεση των τραπεζών στην αγορά real estate για εμπορική χρήση, την ώρα που πολλοί καταθέτες εξακολουθούν να αποσύρουν χρήματα για να αναζητήσουν καλύτερες αποδόσεις αλλού. 

Η PacWest επιβεβαίωσε πάντως το δημοσίευμα του Bloomberg ότι εξετάζει διάφορες επιλογές, συμπεριλαμβανομένης και πώλησης, με τη μετοχή της ωστόσο να εξακολουθεί να υποχωρεί κατά 40%. 

Η τράπεζα επιβεβαίωσε επίσης ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μετά από τις προσεγγίσεις που δέχθηκε από διάφορους πιθανούς εταίρους και επενδυτές. 

Οι αγορές εμφανίζονται επιφυλακτικές ότι οι κινήσεις και οι ανακοινώσεις των τραπεζών θα συμβάλουν στην αποκλιμάκωση των ανησυχιών. Η Western Alliance Bancorp ανακοίνωσε επίσης ότι δεν έχει διαπιστώσει ασυνήθιστες εκροές κεφαλαίου και επανεπιβεβαίωσε το γεγονός ότι οι καταθέσεις της θα αυξηθούν σε τριμηνιαία βάση. 

Regional Bank Stocks Slide | Shares of PacWest and regional peers tumble postmarket
 
 

 

Αύξηση του Ορίου

Οι επικριτές του τραπεζικού συστήματος έχουν ζητήσει από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) να αυξήσουν το όριο ασφάλισης των τραπεζικών καταθέσεων, το οποίο κυμαίνεται αυτή τη στιγμή έως τα 250.000 δολάρια. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί ανησυχούν ότι οι τραπεζικές τους καταθέσεις δεν είναι ασφαλείς

PacWest: Σε συζητήσεις σε επενδυτές μετά τη βουτιά της μετοχής της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News