Business & Finance Παρασκευή 8/01/2021, 12:13
BUSINESS & FINANCE

Θα είναι ο Ίλον Μασκ ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Θα είναι ο Ίλον Μασκ ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Στην κορυφή του κόσμου βρίσκεται από χθες ο Ίλον Μασκ, καθώς το ξέφρενο ράλι της μετοχής της Tesla τον έκανε τον πλουσιότερο άνθρωπο της γης. Πρόκειται για το ταχύτερο story πλουτισμού της ιστορίας και σύμφωνα με κάποιες προβλέψεις, δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τσαμάθ Παλιχαπιτίγια εκτιμά ότι ηTesla θα τριπλασιάσει την αξία της και ο Μασκ θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του κόσμου.  

Όπως εξηγεί ο Παλιχαπιτίγια, είναι λογικό ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος να είναι ένα πρόσωπο που πολεμά την κλιματική αλλαγή. «Η δημιουργία καθαρής ενέργειας, που επιτρέπει στον πλανήτη να είναι βιώσιμος, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό πράγμα, το οποίο θα επιβραβευτεί από τις αγορές και τους ανθρώπους», εκτίμησε ο δισεκατομμυριούχος venture capitalist στο CNBC.

«Μην πουλήσετε ούτε μία μετοχή της Tesla», είπε στους επενδυτές, καλώντας τους να στηρίξουν τον Μασκ και τους άλλους επιχειρηματίες που δεν κινούνται με βάση το βραχυπρόθεσμο κέρδος, αλλά παλεύουν για να κάνουν τον πλανήτη ένα καλύτερο μέρος.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος εστιάζει τόσο πολύ στο να πουλήσει επενδύσεις που αποδίδουν. Όταν κάτι αποδίδει, σε πληρώνει για να στηρίξεις τους ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν. Και αυτός είναι ένας τύπος που είναι σταθερά ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες στον κόσμο. Επομένως, γιατί να ποντάρει κάποιος εναντίον του;», αναρωτήθηκε ο CEO της Social Capital.

Ο Παλιχαπιτίγια βλέπει την Tesla σαν μια «ενεργειακή εταιρεία», αφού όπως λέει, ο Μασκ βρίσκει τρόπο να αποκτήσει ενέργεια, να την αποθηκεύσει και να τη χρησιμοποιήσει ώστε να βοηθήσει τους ανθρώπους να είναι παραγωγικοί και να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή.

Μάλιστα, προέβλεψε ότι ο κλάδος της παραγωγής ενέργειας θα βιώσει σύντομα μία επανάσταση και τόνισε ότι υπάρχουν «τρισεκατομμύρια δολάρια ομολόγων, επενδύσεων, αξιών που κάθονται μέσα στις υποδομές παραγωγής ενέργειας». Όταν αυτά αξιοποιηθούν, τότε η αξία της Tesla θα διπλασιαστεί και θα τριπλασιαστεί και πάλι, είπε.

Σημειώνεται ότι ο Ίλον Μασκ ξεπέρασε χθες τον Τζεφ Μπέζος, καθώς η περιουσία του έχει εκτιναχθεί στα 186 δισ. δολάρια. Πλέον, το ράλι της Tesla πείθει και τους πιο δύσπιστους, αφού η RBC αναγκάστηκε να αναβαθμίσει τη μετοχή σε «sector perform» από «underperform» και να αυξήσει την τιμή στόχο στα 700 δολάρια από τα 339 δολάρια. «Δεν υπάρχει κομψός τρόπος να το θέσουμε, πέραν του να πούμε ότι κάναμε μεγάλο λάθος με τη μετοχή της Tesla», έγραψαν οι αναλυτές της RBC στη σχετική έκθεση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News