Business & Finance Παρασκευή 28/04/2023, 20:57
ΒUSINESS & FINANCE

First Republic: Εξετάζεται η αναγκαστική διαχείριση από την FDIC

First Republic: Εξετάζεται η αναγκαστική διαχείριση από την FDIC

Σε νέα πτώση 40% βρέθηκε η μετοχή της First Republic στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς απομακρύνονται οι ελπίδες για μία συμφωνία διάσωσης που θα μπορούσε να κρατήσει βιώσιμη την τράπεζα. 

Πηγές ανέφεραν ότι η πιο πιθανή έκβαση πλέον για την προβληματική τράπεζα είναι να τεθεί υπό καθεστώς διαχείρισης από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC). 

H μετοχή της τράπεζας έχει υποχωρήσει περισσότερο από 90% φέτος καθώς οι επενδυτές έχασαν την εμπιστοσύνη τους στην τράπεζα μετά την κατάρρευση δύο περιφερειακών τραπεζών το Μάρτιο. 

Η FDIC ζητά από άλλες τράπεζες να υποβάλουν πιθανή προσφορά για την εξαγορά της First Republic εάν η ρυθμιστική αρχή θέσει υπό τη διαχείρισή της την τράπεζα, σύμφωνα με τις πηγές. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ελπίδες για μία λύση που να μην περιλαμβάνει διαχείριση. 

Η First Republic ανακοίνωσε ότι «βρισκόμαστε σε συζητήσεις με διάφορες πλευρές για διάφορες στρατηγικές επιλογές ενώ συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας». 

Μέσα στην εβδομάδα, υπήρξαν φημολογίες ότι οι σύμβουλοι της τράπεζας προσπαθούσαν να πείσουν τις μεγαλύτερες τράπεζες να αγοράσουν ομόλογα και άλλο ενεργητικό της First Republic σε τιμή υψηλότερη της αγοράς και εν συνεχεία να αυξήσουν το μετοχικό κεφάλαιο. Βεβαίως, οι αγορές αυτές θα γίνονταν σε βάρος των τραπεζών. 

Το Reuters ανέφερε σήμερα ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι – συμπεριλαμβανομένης της FDIC, του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών και της Φέντεραλ Ριζέρβ – πραγματοποιούν συντονισμένες συναντήσεις με άλλες τράπεζες για να ενορχηστρώσουν ένα σχέδιο διάσωσης για την First Republic. 

H μετοχή της First Republic έκλεισε στα 16 δολάρια τη Δευτέρα, λίγο προτού η τράπεζα ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, τα οποία έδειξαν μείωση των καταθέσεων κατά 40%. Η μετοχή υποχώρησε περισσότερο από 60% τις επόμενες δύο ημέρες, αγγίζοντας νέο ιστορικό χαμηλό. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

First Republic: Κίνδυνος αποκλεισμού από τις πιστωτικές γραμμές της Fed

First Republic: Η δραματική πτώση της συνεχίζεται καθώς αναζητά συμφωνία διάσωσης

Αυτό που συνέβη στις τράπεζες δεν ήταν κρίση, λέει ο CEO της Bank of America

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News