BUSINESS & FINANCE

Αναβολή στην αναβολή λόγω πανδημίας για το project Ektasis

Το προς εκποίηση χαρτοφυλάκιο της εταιρείας είναι αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ

Αναβολή στην αναβολή λόγω πανδημίας για το project Ektasis

Μία από τις πολυάριθμές επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης περιλαμβάνει την αγορά ακινήτων κι εν προκειμένω το εγχείρημα εκποίησης της ακίνητης περιουσίας της Ektasis development που έχει ενταχθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Η διενέργεια των 15 ανεξάρτητων δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών που αντιστοιχούν στο ενεργητικό της άλλοτε κραταιάς εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων έχει προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον από επενδυτές, όπως εταιρείες επένδυσης σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) και funds.

Ωστόσο, η πανδημική κρίση έχει δυσχεράνει την πρόοδο των ενεργειών που απαιτούνται (επισκέψεις στις ιδιοκτησίες κτλ.) με αποτέλεσμα οι διαγωνισμοί, που αρχικά προγραμματιζόταν να ολοκληρωθούν μέχρι τον Δεκέμβριο, να λαμβάνουν συνεχείς παρατάσεις. Αυτή τη φορά, η διαδικασία της εκποίησης «παγώνει» μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, οπότε θα παραμείνει σε ισχύ το lockdown. Τότε, εάν κι εφόσον τα μέτρα περιορισμού αρθούν, ο ειδικός διαχειριστής της Ektasis θα εκτιμήσει, εκ νέου τα δεδομένα, ορίζοντας, εκ νέου, καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών.

Τα ακίνητα

Το χαρτοφυλάκιο της Ektasis, που τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τον Ιούλιο του 2019 με την απόφαση 1561/2019 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, περιλαμβάνει ακίνητα αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ. Σε αυτά ανήκουν έκταση 17 στρεμμάτων στο Μαρούσι, οικόπεδο 10 στρεμμάτων στην Λεωφόρο Κηφισίας, κοντά στην εταιρεία Microsoft, ακίνητο 2,7 στρεμμάτων στην οδό Κυριακή στην Κηφισιά και ημιτελές κτίριο στον κόμβο Καλυφτάκη, στην Εθνική Οδό. Το επενδυτικό ενδιαφέρον κεντρίζει και το κτήριο στην οδό Χειμάρρας 10-12 στο Μαρούσι, όπου βρίσκονταν, πριν από πολλά χρόνια, τα γραφεία της Kodak. Δεδομένου ότι πρόκειται για μία από τις τελευταίες αδόμητες εκτάσεις του Αμαρουσίου ενδείκνυται για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου κτηρίου γραφείων.

Τα ακίνητα της Ektasis περιλαμβάνουν καταστήματα μισθωμένα σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, αλλά και οικόπεδα σε Ηράκλειο Αττικής, Γέρακα, Μαραθώνα και Χαλάνδρι.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News