Business & Finance Πέμπτη 27/04/2023, 10:33
BUSINESS & FINANCE

Barclays: Αλμα 27% στα καθαρά κέρδη – Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις

Καθαρά κέρδη 1,78 εκατ. λίρες (2,2 δισ. δολάρια) ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο η Barclays, έναντι εκτιμήσεων για 1,432 δισ. λίρες

Barclays: Αλμα 27% στα καθαρά κέρδη – Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις

Καθαρά κέρδη 1,78 εκατ. λίρες (2,2 δισ. δολάρια) ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο η Barclays, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις και καταγράφοντας ετήσια αύξηση 27%. Έρευνα αναλυτών του Reuters είχε προβλέψει καθαρά κέρδη 1,432 δισ. λίρες.

Το προ φόρων κέρδη της Barclays ανήλθαν σε 2,6 δισ. λίρες ξεπερνώντας επίσης την εκτίμηση για 2,2 δισ. – όσα είχε καταγράψει στο περσινό πρώτο τρίμηνο. Μάλιστα, το έσοδα στο τμήμα καταναλωτών, καρτών και πληρωμών πραγματοποίησαν άλμα 47%, την ώρα που η επενδυτική και επιχειρηματική τραπεζική της εμφάνισε οριακή ανάπτυξη 1%. Εν μέρει, αυτό αποδίδεται στην απόκτηση του χαρτοφυλακίου πιστωτικών καρτών της εταιρείας λιανικής Gap. Η αύξηση των επιτοκίων βοήθησε, επίσης, την Barclays να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους στη λιανική της επιχείρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το συνολικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 19% σε σχεδόν 2 δισ. λίρες.

Παράλληλα, η Barclays ανακοίνωσε προβλέψεις για επισφαλή δάνεια ύψους 524 εκατομμυρίων λιρών, τρεις φορές υψηλότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο, αλλά ελαφρώς καλύτερες από τις εκτιμήσεις, ενώ ο τζίρος αυξήθηκε κατά 11% στα 7,2 δισ. στερλίνες. Η τράπεζα είπε ότι η άνοδος αντανακλά τη «συνεχή εξομάλυνση που αναμένεται στις καθυστερήσεις καρτών των ΗΠΑ». Επίσης, ανέφερε ότι αναμένει να πετύχει τους στόχους της χρήσης 2023, με όλους τους δείκτες απόδοσης να ευθυγραμμίζονται ή και να ξεπερνούν το guidance στο α’ τρίμηνο.

«Το momentum σε όλο τον όμιλο μας επιτρέπει να διατηρούμε μια εύρωστη κεφαλαιακή θέση, να επιστρέφουμε ελκυστικές αποδόσεις στους μετόχους μας και να στηρίζουμε τους πελάτες μας μέσα σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον», σημειώνει σε δήλωσή του ο CEO της τράπεζας C. S. Venkatakrishnan.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News