Business & Finance Τρίτη 25/04/2023, 14:52
BUSINESS & FINANCE

General Motors: Η ισχυρή ζήτηση για αυτοκίνητα έφερε αυξημένα κέρδη

Η GM ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 2,21 δολάρια ανά μετοχή το α' τρίμηνο, έναντι προβλέψεων για κέρδη 1,72 δολ.ανά μετοχή

General Motors: Η ισχυρή ζήτηση για αυτοκίνητα έφερε αυξημένα κέρδη

Η αυξημένη ζήτηση για αυτοκίνητα στις αρχές του χρόνου έφερε αυξημένα κέρδη για την General Motors Co., πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 2,21 δολάρια ανά μετοχή το α’ τρίμηνο, έναντι προβλέψεων για κέρδη 1,72 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 11% στα 39.99 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 39,24 δισ.

Τα ισχυρά αποτελέσματα αποδίδονται στις αυξημένες πωλήσεις που σημειώθηκαν παρά τα αυξημένα επιτόκια και τον υψηλό πληθωρισμό. Τα στελέχη της GM δήλωσαν ότι η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη ώστε να οδηγήσει σε αναθεώρηση του guidance του 2023 προς τα πάνω, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις για τα κέρδη για το έτος κατά 500 εκατομμύρια δολάρια σε ένα εύρος 11 έως 13 δισ. δολαρίων.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ αύξησε το guidance ανά μετοχή για ολόκληρο το έτος μεταξύ 6,35 και 7,35 δολαρίων, από 6 σε 7 δολάρια ανά μετοχή και είπε ότι οι ταμειακές ροές αναμένεται να αυξηθούν, επίσης, κατά 500 εκατομμύρια δολάρια σε ένα εύρος από 5,5 έως 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την ίδια ώρα, ο τζίρος του βιομηχανικού κολοσσού αυξήθηκε στα περίπου 40 δισ. δολάρια από τα 36 δισ. πέρυσι, υπερβαίνοντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών κατά περισσότερο από 1 δισ. (στα 38,96 δισ).

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της GM έφτασε να ενισχύεται άνω του 2% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News