Business & Finance Πέμπτη 20/04/2023, 10:20
BUSINESS & FINANCE

ΔΕΗ: Εξαγορά των ποσοστών της Fondul στην Enel Romania

Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας της ΔΕΗ με την Enel στις 9 Μαρτίου 2023 για την πώληση όλων των συμμετοχών της Enel στην Ρουμανία

ΔΕΗ: Εξαγορά των ποσοστών της Fondul στην Enel Romania

Σε συμφωνία για εξαγορά των συμμετοχών μειοψηφίας της Fondul Proprietatea S.A. στις εταιρείες E-Distributie Muntenia S.A., Enel Energie Muntenia S.A., E-Distributie Dobrogea S.A., E-Distributie Banat S.A., και ENEL Energie S.A. προχώρησε η ΔΕΗ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Επιχείρηση ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 19 Απριλίου 2023 υπέγραψε συμφωνία με την Fondul Proprietatea S.A. (“Fondul”) για την εξαγορά του συνόλου των συμμετοχών που κατέχονται από την Fondul στις εταιρείες E-Distributie Muntenia S.A. (12%), Enel Energie Muntenia S.A. (12%), EDistributie Dobrogea S.A. (24,1%), E-Distributie Banat S.A. (24,1%), και ENEL Energie S.A. (12%) στη Ρουμανία, έναντι συνολικού αντιτίμου ύψους 650 εκατομμυρίων RON (περίπου €130 εκατομμυρίων με βάση spot ισοτιμία FX 0,20).

Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας της ΔΕΗ με την Enel στις 9 Μαρτίου 2023 για την πώληση όλων των συμμετοχών της Enel στην Ρουμανία.

Η ολοκλήρωση της πώλησης με βάση την συμφωνία με την Fondul υπόκειται μεταξύ άλλων και στην ολοκλήρωση της συναλλαγή μεταξύ της Enel και της ΔΕΗ.

Περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν όταν και αν αυτό απαιτηθεί, καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΗ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS