Business & Finance Πέμπτη 7/01/2021, 15:37
BUSINESS & FINANCE

Σε Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας μετονομάζεται η Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας

Σε Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας μετονομάζεται η Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας

Σε Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας μετονομάζεται η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Όπως επισήμανε ο κ. Δήμας η μεταφορά της ΓΓΕΤ από τις δομές του υπουργείου Παιδείας στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σηματοδότησε την αρχή για την υλοποίηση του σχεδιασμού της κυβέρνησης με στόχο την αποτελεσματικότερη σύνδεση της εγχώριας παραγόμενης έρευνας με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

«Παρότι η χώρα μας παρουσιάζει αξιόλογες επιδόσεις σε ανταγωνιστικά προγράμματα έρευνας και τεχνολογίας και σημειώνει υψηλή βαθμολογία στους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς δείκτες ο χώρος της καινοτομίας στην Ελλάδα δεν είχε την αντίστοιχη συμβολή και τις ανάλογες επιδόσεις. Σήμερα, η ανάδειξη ενός νέου οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας μέσω της καινοτομίας αποτελεί για την κυβέρνηση στρατηγική προτεραιότητα» σημείωσε ο υφυπουργός.

Όπως είπε, τον τελευταίο 1,5 περίπου χρόνο έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά «είμαστε ακόμα στην αρχή, έχοντας να διανύσουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας». Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, αυτή τη στιγμή το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας διαθέτει ουσιαστικά εργαλεία που αυξάνουν και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια του. «Η μετονομασία της ΓΓΕΤ σε Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας είναι μια συμβολική κίνηση η οποία φανερώνει το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα του αύριο» συμπλήρωσε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News