Business & Finance Παρασκευή 14/04/2023, 16:00
BUSINESS & FINANCE

Morgan Stanley: Βλέπει πτώση έως και 20% για τη Wall Street – Οι λόγοι

Morgan Stanley: Βλέπει πτώση έως και 20% για τη Wall Street – Οι λόγοι

Για πτώση της Wall Street προειδοποιεί η Morgan Stanley, υπολογίζοντας ότι ο S&P 500 μπορεί να σημειώσει «βουτιά» ακόμα και μεγαλύτερη του 20% φέτος, λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης των εταιρικών κερδών και εν μέσω της αναταραχής στον τραπεζικό κλάδο.

Ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης της Morgan Stanley για τις αμερικανικές μετοχές, Mike Wilson, επιβεβαίωσε το βασικό σενάριό του για τον S&P 500, που θέλει τον δείκτη να κλείνει τη χρονιά στις 3.900 μονάδες, δηλαδή περίπου 6% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Το αρνητικό σενάριο του οίκου βλέπει τον S&P 500 να κλείνει το 2023 στις 3.600 μονάδες, ενώ το θετικό σενάριο στις 4.200 μονάδες.

Ωστόσο, ο Wilson εκτιμά ότι κατά τη διάρκεια αυτού του χρηματιστηριακού κύκλου, ο S&P 500 θα φτάσει στα χαμηλά των 3.000-3.300 μονάδων, σημειώνοντας πτώση πάνω από 20%.

«Το μονοπάτι προς τις 3.900 μονάδες εξακολουθεί να περνά από το χαμηλό των 3.000 μονάδων, τελικά», είπε ο Wilson στην τηλεόραση του Bloomberg, σύμφωνα με το Business Insider.

Παρά την επιθετική αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve, οι αμερικανικές μετοχές έχουν αποδειχθεί αρκετά ανθεκτικές. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 8% από τις αρχές του έτους, ενώ ο Nasdaq έχει ενισχυθεί κατά 17% στο ίδιο διάστημα.

Ωστόσο, ο Wilson προειδοποιεί ότι οι τραπεζικές χρεοκοπίες και οι φόβοι για μετάδοση της κρίσης επιβαρύνουν τα εταιρικά αποτελέσματα.

«Πιστεύουμε ότι τα εταιρικά κέρδη θα μπουν σε μια ύφεση. Έτσι, το εάν θα έχουμε μια οικονομική ύφεση ή όχι δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η ύφεση στα εταιρικά κέρδη. Η κατάσταση στα αποτελέσματα των εταιριών είναι πολύ χειρότερη από ό,τι πιστεύει η αγορά. Οι τραπεζικές εντάσεις απλά μας κάνουν ακόμα πιο σίγουρους για αυτό», σημειώνει ο αναλυτής.

JP Morgan, Citigroup και Wells Fargo ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους σήμερα. Οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν ότι τα εταιρικά κέρδη των αμερικανικών εισηγμένων θα σημειώσουν τη μεγαλύτερη πτώση τους από την έναρξη της πανδημίας, το 2020.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Wells Fargo: Έρχεται πτώση 10% για τον S&P 500

Capital Economics: Το ράλι των αγορών τελειώνει – Έρχεται ύφεση

JP Morgan: Η ηρεμία πριν από την καταιγίδα – Έρχεται πτώση στις αγορές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News