Business & Finance Τετάρτη 21/10/2020, 10:05
BUSINESS & FINANCE

Οι ανέπαφες συναλλαγές «ευδοκιμούν» εν μέσω πανδημίας

Οι ανέπαφες συναλλαγές «ευδοκιμούν» εν μέσω πανδημίας

Πάνω από μισό δισεκατομμύριο επιπρόσθετες ανέπαφες συναλλαγές, για τις οποίες προηγουμένως οι καταναλωτές θα χρειαζόταν να εισάγουν το PIN τους, έχει επεξεργαστεί η Visa μετά την αύξηση του ορίου για τις ανέπαφες πληρωμές σε περισσότερες από 29 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η πανδημία του κορωνοϊου «μετέτρεψε τις ανέπαφες συναλλαγές από χρήσιμες σε αναγκαίες» καθώς «η δυνατότητα ψηφιακής πληρωμής στο κατάστημα δεν αποτελεί απλώς διευκόλυνση, αλλά ανάγκη για τους καταναλωτές και τους εμπόρους, βοηθώντας τους να αποφύγουν την επαφή με τα τερματικά πληρωμών (POS)».

Σύμφωνα με τη Visa η αυξανόμενη ζήτηση για ανέπαφες συναλλαγές είναι εμφανής σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου πάνω από το 75% των πληρωμών με Visa στα καταστήματα γίνονται πλέον ανέπαφα. Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, το μερίδιο των ανέπαφων συναλλαγών με Visa υπερδιπλασιάστηκε σε ετήσια βάση. Το προηγούμενο έτος σε πολλά από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κράτη, το μερίδιο των ανέπαφων συναλλαγών με Visa αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 20%, ενώ στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά περισσότερο από 25% .

«Η αυξανόμενη δημοτικότητα των ανέπαφων συναλλαγών σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν είναι κάτι καινούριο – η πανδημία απλώς επιτάχυνε μια υπάρχουσα τάση, μόνο που τώρα οι ανέπαφες πληρωμές δεν αποτελούν απλώς διευκόλυνση, αλλά αναγκαιότητα. Όταν ξεκίνησε η πανδημία, δώσαμε αμέσως προτεραιότητα στη συνεργασία με τους εταίρους μας σε ολόκληρη την Ευρώπη ώστε να αυξήσουμε το όριο των ανέπαφων πληρωμών, προκειμένου να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να συναλλάσσονται εύκολα και με ασφάλεια και να μειώσουμε την ανάγκη χρήσης PIN» δήλωσε η Ανδριάνα Παππά, επικεφαλής της Visa για την Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την υποστήριξη της κορυφαίας τεχνολογίας και ασφάλειας πληρωμών της Visa, οι ευρωπαίοι καταναλωτές είναι όλο και περισσότερο σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες και τις κινητές συσκευές τους για ανέπαφες συναλλαγές, ενώ βρίσκονται εν κινήσει. Η τελευταία καινοτομία της Visa για τις δημόσιες μεταφορές, σημαίνει ότι οι ανέπαφες πληρωμές μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν και για τις μετακινήσεις σε περισσότερες από 50 ευρωπαϊκές πόλεις. Επιπλέον, οι ανέπαφες κάρτες έχουν από τα χαμηλότερα ποσοστά απάτης μεταξύ όλων των μεθόδων πληρωμής, ενώ η απάτη στο φυσικό σημείο πώλησης παρέμεινε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα σε χώρες όπου οι ανέπαφες συναλλαγές χρησιμοποιούνται ευρέως.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News