BUSINESS & FINANCE

«Τεχνικό σφάλμα οδήγησε στην αγγελία πώλησης του President»

Τι αναφέρει ο δικηγόρος του μεσιτικού γραφείο IBP που δημοσίευσε την αγγελία πώλησης του ακινήτου

«Τεχνικό σφάλμα οδήγησε στην αγγελία πώλησης του President»

Η δημοσίευση της αγγελίας πώλησης του ξενοδοχείου President στην ιστοσελίδα του μεσιτικού γραφείου IBP οφείλεται σε τεχνικό σφάλμα. Αυτή είναι η εκδοχή που παρέχει, μέσω επιστολής του στο Moneyreview.gr, ο δικηγόρος Pierre Lange που εκπροσωπεί την εταιρεία προώθησης ακινήτων των Βρυξελλών, η οποία διατηρούσε ενεργή την αγγελία πώλησης του ξενοδοχείου των Αμπελοκήπων τουλάχιστον μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2020 στις 16:26, όπως προκύπτει από την «κρυφή μνήμη» (cached) της Google.

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα «Καθημερινή» και το moneyreview.gr σε πρόσφατα δημοσίευματά τους είχαν αποκαλύψει το πωλητήριο στο ξενοδοχείο και για τις ανάγκες διασταύρωσης του ρεπορτάζ είχαν επικοινωνήσει με εκπροσώπους της διοίκησης του President και του μεσιτικού γραφείου των Βρυξελλών που δεν διέψευσαν το πωλητήριο. Παρόλ’ αυτά, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία ΓΕΚΕ, ως ιδιοκτήτρια του ακινήτου, την ίδια ημέρα, με ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι δεν υφίσταται εγχείρημα πώλησης του President. Στις 31 Δεκεμβρίου, με νεότερη ανακοίνωσή της, η εταιρεία δήλωνε ότι «δεν έχει δώσει εντολή σε τρίτο πρόσωπο να ενεργήσει για λογαριασμό της προς τον σκοπό αυτό».

Σήμερα το μεσιτικό γραφείο IBP, δια του δικηγόρου του, αποδίδει σε τεχνικό σφάλμα εξωτερικού συνεργάτη την ανάρτηση της αγγελίας για το President. Τεχνικό σφάλμα, που οδήγησε, κατά τις σχετικές διευκρινίσεις, στη σύγχυση του υψηλότερου ξενοδοχείου της χώρας με έτερο προς πώληση ακίνητο, αλλά, κατά τα γεγονότα, εντοπίστηκε μόνον μετά τα δημοσιεύματα της Καθημερινής και του moneyreview.gr.

Αναλυτικά, ο δικηγόρος Pierre Lange αναφέρει στη συνταχθείσα στα γαλλικά επιστολή:

«Με την ιδιότητά μου ως δικηγόρου, μου ζητήθηκε η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για λογαριασμό της Α.Ε. υπό το βελγικό δίκαιο I.B.P., η οποία έχει την έδρα της στην Avenue d’Auderghem 277 στις Βρυξέλλες.  

Η πελάτης μου ανακαλύπτει ένα άρθρο σας σχετικά με την πώληση ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος υπό την επωνυμία President Hotel, στην Αθήνα. 

Οι εντολές διαμεσολάβησης της πελάτη μου για τέτοιου είδους δραστηριότητες είναι αυστηρά εμπιστευτικές.

Ως εκ τούτου, η πελάτης μου είναι υποχρεωμένη να αρνηθεί κατηγορηματικά ότι έχει εντολοδοτηθεί να προτείνει την πώληση αυτού του ακινήτου και / ή να προωθήσει μια δραστηριότητα αυτού του τύπου.

Εάν αυτή η ιδιοκτησία εμφανίστηκε στον ιστότοπο της πελάτη μου, αυτό είναι αναγκαστικά η συνέπεια ενός προγραμματιστικού σφάλματος (bug) του επικεφαλής διαχείρισης δεδομένων- εξωτερικού συνεργάτη που έχει συνάψει σύμβαση με την πελάτη μου- το οποίο, δίχως αμφισβήτηση, προκάλεσε τη σύγχυση του President Hotel με ένα άλλο ξενοδοχειακό συγκρότημα προταθέν προς πώληση από την πελάτη μου ή μία άλλη ιδιοκτησία ευρισκόμενη σε εγγύτητα.

Οι πληροφορίες που μεταδίδονται στο άρθρο σας είναι επομένως εντελώς ψευδείς.

Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 6 της Χάρτας του Μονάχου της 24ης Νοεμβρίου 1971, στο οποίο, αναγκαστικά, υπόκεισθε, προκειμένου να φέρετε την ιδιότητα του δημοσιογράφου, σας καλώ να πραγματοποιήσετε τις απαιτούμενες διορθώσεις.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News