Business & Finance Πέμπτη 7/01/2021, 09:25
ΗΠΑ

Επιχειρηματική ένωση ζητεί να εξεταστεί η απομάκρυνση Τραμπ από την εξουσία

Επιχειρηματική ένωση ζητεί να εξεταστεί η απομάκρυνση Τραμπ από την εξουσία

Ο επικεφαλής μεγάλης επιχειρηματικής ένωσης των ΗΠΑ που εκπροσωπεί 14.000 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Exxon Mobil Corp, Pfizer Inc και Toyota Motor Corp, προέτρεψε ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ να εξετάσουν το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του μετά την εισβολή οπαδών του απερχόμενου προέδρου στο Καπιτώλιο.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Μεταποιητικών Βιομηχανιών (ΝΑΜ) Τζέι Τίμονς δήλωσε ότι ο Τραμπ «υποκίνησε τη βία σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την εξουσία και όποιος εκλεγμένος ηγέτης τον υπερασπίζεται παραβιάζει τον όρκο του προς το Σύνταγμα και απορρίπτει τη δημοκρατία υπέρ της αναρχίας». Πρόσθεσε ακόμη ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος φυγαδεύτηκε από το Καπιτώλιο, «θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το να συνεργαστεί με το υπουργικό συμβούλιο για να επικαλεστεί την 25η τροπολογία για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας».

Ο Τραμπ θα παραμείνει στο αξίωμά του για 14 ακόμη μέρες μέχρις ότου ορκιστεί ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Από την πλευρά της η Business Roundtable, μια ένωση επικεφαλής στελεχών ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Αμερικής, επισήμανε ότι «το χάος που εκτυλίσσεται στην πρωτεύουσα του έθνους είναι αποτέλεσμα παράνομων προσπαθειών για ανατροπή των νόμιμων αποτελεσμάτων δημοκρατικών εκλογών». Η Ένωση κάλεσε τον Τραμπ και όλους τους αρμόδιους αξιωματούχους να δώσουν τέλος στο χάος και να διευκολύνουν την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News