Business & Finance Τρίτη 4/04/2023, 18:24
BUSINESS & FINANCE

Forbes: Οι έξι Έλληνες στη λίστα δισεκατομμυριούχων για το 2023

Forbes: Οι έξι Έλληνες στη λίστα δισεκατομμυριούχων για το 2023

Έξι Έλληνες βρέθηκαν στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο για το 2023. 

Ανάμεσα σε συνολικά 2.640 άτομα διεθνώς με περιουσία δεκαψήφιας αξίας, βρίσκεται φέτος για πρώτη φορά η Μαρία Αγγελικούση. Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό, η 41χρονη επικεφαλής της Angelicoussis Shipping Group, μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου, έχει περιουσία 5,6 δισ. δολαρίων. Σημειώνεται πως κληρονόμησε την οικογενειακή επιχείρηση μετά τον θάνατο του πατέρα της, Γιάννη, το 2021. Πρόκειται για την τρίτη γενιά στα ηνία της εταιρείας και μία από τις νεότερες γυναίκες δισεκατομμυριούχους του κόσμου. 

Στη θέση 905 βρίσκεται ο 61χρονος Τέλης Μυστακίδης. Η περιουσία του σύμφωνα με το Forbes εκτιμάται στα 3,2 δισ. δολάρια, ιδίως χάρη στη μακρά δραστηριοποίησή του στον κλάδο των μετάλλων. Μετά το 2020 με την εξομάλυνση των συνθηκών στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων και μετάλλων, η περιουσία του διογκώθηκε, αλλά συρρικνώθηκε ξανά το τελευταίο έτος κατά περίπου 400 εκατ. δολάρια.

Τη θέση 1067 καταλαμβάνει ο 69χρονος Φίλιππος Νιάρχος, ο μεγαλύτερος γιος του μεγιστάνα της ναυτιλίας Σταύρου Νιάρχου, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 2,8 δισ. δολάρια και να παραμένει σε σταθερά επίπεδα από το 2018.

Ακολουθεί η οικογένεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη στη θέση 1575 με περιουσία που ανέρχεται κατά τις εκτιμήσεις του Forbes στο 1,9 δισ. δολάρια. Η περιουσία του επικεφαλής της Motor Oil φαίνεται να αυξήθηκε κατά 500 εκατ. δολάρια σε σχέση με πέρυσι.

Μια ακόμη νέα προσθήκη στη λίστα του Forbes είναι η οικογένεια Μαριάννας Λάτση, η οποία καταλαμβάνει την 1804ή θέση με περιουσία ύψους 1,6 δισ. δολαρίων.

Τέλος, στην 1905ή θέση βρίσκεται η οικογένεια του Σπύρου Λάτση, του οποίου η περιουσία ανέρχεται περίπου στο 1,5 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Forbes, η περιουσία της οικογένειας ακολουθεί πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από το 2019 έχει συρρικνωθεί κατά 1,2 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Forbes

Διαβάστε επίσης:

Forbes: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο – Αλλαγές στην κορυφή το 2023

Η Ελληνίδα δισεκατομμυριούχος: Μια γυναίκα είναι πλουσιότερη από όλους τους εφοπλιστές

Οι πλουσιότεροι Έλληνες του Λονδίνου: Ο πόλεμος έφερε τα πάνω-κάτω στο κλαμπ των billionaires

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News