Business & Finance Σάββατο 1/04/2023, 15:01
BUSINESS & FINANCE

Ινδία: Η Adani Ports ολοκληρώνει την εξαγορά του λιμένα Karaikkal

Ινδία: Η Adani Ports ολοκληρώνει την εξαγορά του λιμένα Karaikkal

Η Adani Ports and Special Economic Zone Ltd. ολοκλήρωσε την εξαγορά της Karaikal Port Private Ltd. μετά την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης από το πτωχευτικό δικαστήριο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία του ινδικού ομίλου του δισεκατομμυριούχου Gautam Adani.

Το Εθνικό Δικαστήριο Εταιρικού Δικαίου ενέκρινε το σχέδιο για τη θυγατρική του ομίλου Adani να καταβάλει 14,85 δισ. ρουπίες (181 εκατ. δολάρια) στους χρηματοοικονομικούς πιστωτές, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της το Σάββατο.

«Η Adani Ports θα δαπανήσει σταδιακά 8,50 δισ. ρουπίες για την αναβάθμιση των υποδομών προκειμένου να μειωθεί το κόστος εφοδιαστικής για τους πελάτες», δήλωσε ο Karan Adani, διευθύνων σύμβουλος της Adani Ports. «Προβλέπουμε να διπλασιάσουμε τη χωρητικότητα του λιμανιού τα επόμενα πέντε χρόνια και να προσθέσουμε επίσης τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων για να το καταστήσουμε λιμάνι πολλαπλών χρήσεων».

Η Adani δήλωσε ότι η εξαγορά αποτελεί άλλο ένα ορόσημο για την εδραίωση της θέσης του διαχειριστή λιμένων ως το μεγαλύτερο μεταφορικό οργανισμό της Ινδίας, με την εταιρεία να λειτουργεί πλέον 14 λιμάνια στην Ινδία.

Κατά το οικονομικό έτος 2022-2023, το λιμάνι Karaikal διαχειρίστηκε 10 εκατομμύρια τόνους φορτίου. Πρόκειται για ένα λιμάνι βαθέων υδάτων παντός καιρού στην ανατολική ακτή της Ινδίας που τέθηκε σε λειτουργία το 2009, περίπου 300 χιλιόμετρα (186 μίλια) νότια της πολιτείας Τσενάι της Ινδίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς του λιμανιού Karaikal έρχεται καθώς ο όμιλος Adani προσπαθεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά από μια δυσάρεστη έκθεση short seller τον Ιανουάριο. Οι ισχυρισμοί της αμερικανικής Hindenburg Research για εκτεταμένη, πολυετή εταιρική απάτη στον όμιλο Adani Group εξαφάνισαν περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία για την εταιρεία από τον Ιανουάριο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Adani: Συνάντηση με την Pimco και την BlackRock για πιθανή ιδιωτική τοποθέτηση ομολόγων

Hindenburg: Ο επόμενος στόχος του short seller είναι η Block του Jack Dorsey

Αμερικανική εταιρεία επενδύει 1,87 δισ. δολάρια στον όμιλο Adani

Στα 70 δισ. η «τρύπα» του ομίλου Adani – «Στοχευμένη επίθεση» από το αμερικανικό fund

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News