Business & Finance Δευτέρα 27/03/2023, 14:57
BUSINESS & FINANCE

Deutsche Bank: Οι διαβεβαιώσεις που οδηγούν σε ράλι επαναφοράς

Οι αναλυτές έσπευσαν να διαβεβαιώσουν για τη φερεγγυότητα της Deutsche Bank

Deutsche Bank: Οι διαβεβαιώσεις που οδηγούν σε ράλι επαναφοράς

Ανακάμπτει δυναμικά η μετοχή της Deutsche Bank, ενώ το κόστος ασφάλισης έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας περιορίζεται τη Δευτέρα, καθώς οι αναλυτές έσπευσαν να διαβεβαιώσουν για τη φερεγγυότητα του μεγαλύτερου τραπεζικού ιδρύματος της Γερμανίας. 

Οι μετοχές καταγράφουν κέρδη άνω του 4%, σημειώνοντας την καλύτερη «επίδοση» του ευρωπαϊκού Stoxx 600 Banks Index, ενώ ισχυρά κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές των Commerzbank, Barclays and Banco Santander.

Όπως παρατηρεί το Bloomberg, δεν υπήρχε σαφής λόγος για το sell-off της Παρασκευής, ενώ προφανώς τα hedge funds έστρεψαν την προσοχή τους στην Deutsche Bank στον απόηχο της κατάρρευσης της Credit Suisse και τριών περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ.

Deutsche Bank: Οι διαβεβαιώσεις που οδηγούν σε ράλι επαναφοράς-1

«Η Deutsche Bank δεν είναι ο αδύναμος κρίκος του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος», ανέφερε ο Nicolas Payen, αναλυτής της Kepler Cheuvreux, επισημαίνοντας ότι η τράπεζα έχει «πολύ ισχυρά» θεμελιώδη μεγέθη.

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έχουν πιέσει τις τράπεζες να περιορίσουν τη μόχλευσή τους και να βελτιώσουν τα κεφάλαιά τους, με αποτέλεσμα πλέον να διαθέτουν πολύ υγιέστερους ισολογισμούς από ό,τι κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

Deutsche Bank: Οι διαβεβαιώσεις που οδηγούν σε ράλι επαναφοράς-2

Παράλληλα, τα spreads στα 5ετή CDS υποχώρησαν στις 198,6 μονάδες βάσης τη Δευτέρα, από το υψηλό των 226,9 μονάδων βάσης που άγγιξαν την Παρασκευή.

«Η Deutsche Bank έχει περιορίσει τους κινδύνους και έχει αναμορφώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο τα τελευταία χρόνια, γεγονός που θα βοηθήσει την τράπεζα να επιτύχει μικρότερη μεταβλητότητα και υψηλότερο επίπεδο κερδοφοροίας», σημειώνει ο Roland Pfaender, αναλυτής της Oddo BHF, σε σημείωμά του τη Δευτέρα, όπου επιβεβαιώνει την εκτίμησή του για υπεραπόδοση της μετοχής.

Στην αλλαγή του κλίματος συνέβαλαν και οι δηλώσεις του καγκελάριου της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, την περασμένη Παρασκευή, ότι η Deutsche Bank είναι μια πολύ κερδοφόρα τράπεζα και δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητείται το μέλλον της, απαντώντας έτσι στην κατακόρυφη πτώση της μετοχής της γερμανικής τράπεζας.

«Η Deutsche Bank έχει αναδιοργανώσει και εκσυγχρονίσει πλήρως το επιχειρηματικό της μοντέλο και είναι μια πολύ κερδοφόρα τράπεζα», δήλωσε ο Σολτς μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

moneyreview με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Τραπεζικό ράλι ισχυροποιεί την ανάκαμψη σε ΧΑ και ευρωαγορές

Πώς οι Ελβετοί έσωσαν την Credit Suisse με τα μαθήματα της ελληνικής κρίσης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News