Business & Finance Παρασκευή 24/03/2023, 10:34
BUSINESS & FINANCE

TUI: Αύξηση κεφαλαίου 1,8 δισ. για να αποπληρώσει το πανδημικό χρέος

Η TUI έλαβε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ευρώ ως στήριξη στην πανδημία, από τα οποία δεν έχει ακόμη αποπληρώσει ούτε τα μισά

TUI: Αύξηση κεφαλαίου 1,8 δισ. για να αποπληρώσει το πανδημικό χρέος

Η TUI ανακοίνωσε τα σχέδιά της για αύξηση κεφαλαίου κατά 1,8 δισ. ευρώ προκειμένου να αποπληρώσει την κυβερνητική βοήθεια που έλαβε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να ισχυροποιήσει τον ισολογισμό της.

Ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός στον κόσμο θα προσφέρει περίπου 328,9 εκατομμύρια νέες κοινές μετοχές με αναλογία εγγραφής οκτώ νέων μετοχών για κάθε τρεις υπάρχουσες μετοχές, όπως ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση την Παρασκευή. 

Η πώληση αναμένεται να φέρει στον ταξιδιωτικό οργανισμό καθαρά έσοδα περίπου 1,75 δισεκατομμυρίων ευρώ, επιτρέποντας στην TUI να αποπληρώσει τη βοήθεια που της χορηγήθηκε στην κορύφωση της πανδημικής κρίσης. Η TUI έλαβε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ευρώ ως στήριξη, από τα οποία δεν έχει ακόμη αποπληρώσει ούτε τα μισά. Την ίδια ώρα, τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο έχουν επανέλθει δυναμικά και η TUI ανέφερε ότι η «ενθαρρυντική» δυναμική κρατήσεων που καταγράφηκε στα μέσα του περασμένου μήνα συνεχίζεται.

Σημειωτέον ότι ο μεγαλύτερος επενδυτής της TUI, η Unifirm Ltd., ελέγχεται από την οικογένεια του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Alexey Mordashov, στον οποίο έχει επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο οποίος κατέχει έμμεσα το 30,91% στην εταιρεία. Η TUI ανέφερε ότι λόγω του καθεστώτος αυτού, δεν μπορεί να συμμετάσχει στα δικαιώματα συμμετοχής.

moneyreview.ge με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις για επιχειρηματικά ταξίδια

Περισσότερες ταξιδιωτικές κρατήσεις από τους Γερμανούς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News