Business & Finance Τετάρτη 22/03/2023, 12:28
BUSINESS & FINANCE

Δυσοίωνη πρόβλεψη του CEO της Man Group: Θα καταρρεύσουν και άλλες τράπεζες

Η τραπεζική κρίση δεν έχει τελειώσει και περισσότερα τραπεζικά ιδρύματα ενδέχεται να καταρρεύσουν, δήλωσε ο CEO της Man Group, Λουκ Έλις

Δυσοίωνη πρόβλεψη του CEO της Man Group: Θα καταρρεύσουν και άλλες τράπεζες

Προειδοποίηση απηύθυνε ο CEO της Man Group, Λουκ Έλις, για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, λέγοντας ότι η τραπεζική κρίση που προκάλεσε σοκ στις αγορές αυτόν τον μήνα δεν έχει τελειώσει και περισσότερα τραπεζικά ιδρύματα ενδέχεται να καταρρεύσουν.

«Ένας σημαντικός αριθμός τραπεζών δεν θα υπάρχει σε 12 έως 24 μήνες από τώρα», δήλωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης hedge fund στο συνέδριο Bloomberg Invest στο Λονδίνο, στο οποίο διάφορα ηγετικά στελέχη από εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων συζητούν για τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και όχι μόνο.

Πάντως, ο Έλις τάχθηκε υπέρ της άποψης οι κεντρικοί τραπεζίτες «να διατηρήσουν τα επιτόκια αρκετά υψηλά και αυτό θα χειροτερεύσει την κατάσταση», όπως είπε, εάν θέλουν να θέσουν υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.

Τα σχόλια του Έλις έρχονται μετά από μια από τις πιο «άγριες» εβδομάδες για τις τράπεζες στην πρόσφατη ιστορία, κατά την οποία αναδύθηκαν οι φόβοι για τραπεζική κρίση εξαιτίας της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank. Τρεις τράπεζες κατέρρευσαν και μια τέταρτη, η Credit Suisse Group AG, αναγκάστηκε να συγχωνευθεί με την ανταγωνιστική UBS Group AG καθώς οι ρυθμιστικές αρχές προσπαθούσαν να αποφύγουν μια ευρύτερη οικονομική κατάρρευση. Μια άλλη, η First Republic Bank, ταλαντεύεται.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Υπό διαπραγμάτευση συμφωνία για τη διάσωση της First Republic Bank

EIU: Αντοχές δείχνει η διεθνής οικονομία – Αυξάνονται όμως οι απειλές

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News