Business & Finance Τρίτη 21/03/2023, 20:06
ΒUSINESS & FINANCE

Ελβετία: Αναστολή της καταβολής μπόνους σε τραπεζίτες της Credit Suisse

Ελβετία: Αναστολή της καταβολής μπόνους σε τραπεζίτες της Credit Suisse

Η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει προσωρινά την καταβολή ορισμένων μπόνους προς το προσωπικό της Credit Suisse μετά την υποστηριζόμενη από το κράτος εξαγορά της από τη UBS. 

To ομοσπονδιακό συμβούλιο της ελβετικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι επικαλείται την Ελβετική Τραπεζική Νομοθετική Πράξη η οποία δίδει τη δυνατότητα να επιβάλει μέτρα που αφορούν τους μισθούς και τις αποζημιώσεις εάν μία συστημικά σημαντική τράπεζα λάβει άμεση ή έμμεση κρατική βοήθεια. 

Το όποιο πάγωμα της καταβολής μπόνους, ακόμη και εάν πρόκειται για κάτι προσωρινό, μπορεί να οδηγήσει περισσότσερους τραπεζίτες της Credit Suisse προς την πόρτα εξόδου. Ήδη, τραπεζίτες της Credit Suisse έχουν στείλει άνευ προηγουμένου μεγάλο αριθμό αιτήσεων σε γραφεία πρόσληψης σε ολόκληρο τον κόσμο, αναζητώντας νέες θέσεις εργασίας καθώς ο προβληματικός όμιλος εξαγοράστηκε από τη UBS. 

Tο εκτελεστικό συμβούλιο της Credit Suisse αποφάσισε τη Δευτέρα να αναστείλει την καταβολή διάφορων μπόνους για την οικονομική χρήση του 2022, σύμφωνα με την ελβετική κυβέρνηση. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να απαγορεύσει αναδρομικά τις «ήδη χορηγηθείσες και άμεσα πληρωτέες αποδοχές για τους υπαλλήλους της Credit Suisse για το οικονομική χρήση 2022».

«Στόχος είναι να αποφευχθεί ο αντίκτυπος στους εργαζόμενους που δεν προκάλεσαν οι ίδιοι την κρίση», ανέφερε. Ωστόσο, η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι έδωσε εντολή στο υπουργείο Οικονομικών της Ελβετίας να «προτείνει περαιτέρω μέτρα» για τις αποδοχές για το 2022 και μετά.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News