Business & Finance Τρίτη 21/03/2023, 19:20
BUSINESS & FINANCE

TikTok: Σε ισχύ από 21 Απριλίου οι νέοι κανόνες της Κοινότητας

TikTok: Σε ισχύ από 21 Απριλίου οι νέοι κανόνες της Κοινότητας

Αλλαγές στους κανόνες της κοινότητάς του ανακοίνωσε το TikTok, το οποίο σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι στόχος είναι να βοηθήσει τους δημιουργούς να κατανοήσουν τους κανόνες του με ανανεωμένες Οδηγίες Κοινότητας, η τήρηση των οποίων είναι απαραίτητη για να είναι κάποιος μέλος της TikTok και ισχύουν για όλους και για όλα στην πλατφόρμα.

Το TikTok αναφέρει ότι μοιράζεται τις Αρχές Κοινότητας «για να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν τις αποφάσεις του σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται για να διατηρήσει το TikTok ασφαλές και να οικοδομήσει εμπιστοσύνη στην προσέγγισή του. Αυτές οι αρχές βασίζονται στη δέσμευσή του να προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να ευθυγραμμίζεται με τα διεθνή νομικά πλαίσια».

Σε αυτές εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το περιεχόμενο, ώστε να είναι, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, δίκαιο στις ενέργειές του, να προστατεύει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να βρίσκει μια ισορροπία μεταξύ της ελευθερίας της έκφρασης και της πρόληψης βλάβης.

Για να είναι οι αλλαγές όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένες το TikTok συμβουλεύθηκε περισσότερους από 100 οργανισμούς σε όλο τον κόσμο και μέλη της κοινότητας. Η συμβολή όλων βοήθησε να ενισχυθούν οι κανόνες και να ανταποκριθούν σε νέες απειλές και πιθανές βλάβες.

Μερικές από τις βασικές αλλαγές είναι:

  • ενίσχυση των κανόνων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται τα συνθετικά μέσα, τα οποία αφορούν περιεχόμενο που δημιουργείται ή τροποποιείται με τεχνητή νοημοσύνη·
  • προσθέτοντας τη λέξη «φυλή» ως προστατευόμενο χαρακτηριστικό στις πολιτικές του για ρητορική μίσους και συμπεριφορά μίσους.
  • περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το έργο του για την προστασία της πολιτικής και εκλογικής ακεραιότητας, συμπεριλαμβανομένης της προσέγγισης σε λογαριασμούς κυβέρνησης, πολιτικών και πολιτικών κομμάτων.

Οι νέες Οδηγίες Kοινότητας θα τεθούν σε ισχύ στις 21 Απριλίου. Τους επόμενους μήνες, θα η εταιρεία θα παρέχει πρόσθετη εκπαίδευση στους συντονιστές της, προκειμένου να βοηθήσει στην αποτελεσματική εφαρμογή αυτών των ενημερωμένων κανόνων και προτύπων καθώς αρχίζουν να κυκλοφορούν.

Επισημαίνει επίσης ότι έχουν συγκεντρωθεί σε ένα μέρος όλα όσα σχετίζονται με τους κανόνες και τα πρότυπά, ώστε όλοι, από δημιουργούς έως ερευνητές, να μπορούν να λάβουν αυτό που χρειάζονται. Έχει αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο οργανώνει τους κανόνες μας θεματικά σε διαφορετικές θεματικές περιοχές και για καθεμία από αυτές (για παράδειγμα, Συμπεριφορική και Ψυχική Υγεία), ενώ εξηγεί αρχικά εν συντομία τι δεν επιτρέπεται και στη συνέχεια παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως π.χ. ορισμούς και το εύρος των δράσεων που θα μπορούσε να λάβει. Παρουσιάζει επίσης τους τέσσερις πυλώνες της προσέγγισης στη διαχείριση περιεχομένου:

Αυτοί είναι:

  1. κατάργηση του παραβατικού περιεχομένου
  2. περιορισμός ηλικίας σε περιεχόμενο για ενηλίκους, ώστε να το βλέπουν μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω). (Για υπενθύμιση, αυτό το περιεχόμενο πρέπει να συμμορφώνεται με τις Οδηγίες κοινότητας).
  3. καθίσταται ακατάλληλο για σύσταση στη ροή For You περιεχόμενο που δεν είναι κατάλληλο για το ευρύ κοινό.
  4. ενδυνάμωση της κοινότητας με εργαλεία και πόρους για να διατηρήσουν τον έλεγχο της εμπειρίας τους.

Η σημερινή ενημέρωση των Οδηγιών Κοινότητας αφορά επίσης και στη στρατηγική επιτήρησης με το να:

  • Μοιράζονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειες κατά λογαριασμών που παραβιάζουν τους κανόνες της Κοινότητας, μετά την πρόσφατη ενημέρωση και διευκρινίζει ότι δεν επιτρέπει τη χρήση πολλαπλών λογαριασμών ώστε να παρακαμφθούν σκόπιμα οι κανόνες ή την επιβολή τους.
  • Εξηγεί τους παράγοντες που λαμβάνει υπόψη της στην επιβολή των κανόνων με βάση το δημόσιο συμφέρον, καθώς και την προσέγγιση στο περιεχόμενο που ασκεί κριτική σε δημόσια πρόσωπα.
  • Συμπεριλαμβάνονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται ενημερωτικές ετικέτες, προειδοποιήσεις και οθόνες συμμετοχής.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

TikTok: Αφαιρείται και από τις συσκευές του Κοινοβουλίου της Σκωτίας

Κάνουν ότι δουλεύουν από το σπίτι με τις πιτζάμες: Τα παράλογα της φούσκας της τεχνολογίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News