Business & Finance Τρίτη 21/03/2023, 12:49
BUSINESS & FINANCE

UBS: Μετά την S&P, υποβάθμιση και από τη Moody’s

Η Moody's υποβάθμισε σε αρνητικές τις προοπτικές της UBS - Κάνει λόγο για «σημαντικές προκλήσεις» μετά το deal εξαγοράς της Credit Suisse

UBS: Μετά την S&P, υποβάθμιση και από τη Moody’s

Μια μέρα μετά την υποβάθμιση της UBS από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor’ς, σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε σήμερα και η Moody’ς στον απόηχο της συμφωνίας του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού για εξαγορά της προβληματικής Credit Suisse, έναντι 3,25 δισ. δολ. Συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης προχώρησε σε υποβάθμιση των προοπτικών της UBS σε αρνητικές. 

Σε σχετικό σημείωμα την Τρίτη, η Moody’s κάνει λόγο για «σημαντικές» προκλήσεις για τη UBS, οι οποίες περιλαμβάνουν «την ανάγκη να διατηρήσει σημαντικό τμήμα του προσωπικού της Credit Suisse, ενώ θα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της απορρόφησης».

Επίσης, γίνεται αναφορά «στην ανάγκη να ελαχιστοποιηθεί η απώλεια αλληλεπικαλυπτόμενων πελατών στις ελβετικές τραπεζικές δραστηριότητές της, τη διαχείριση περιουσίας, και την ανάγκη να ενοποιηθούν οι κουλτούρες δύο κάπως διαφορετικών οργανισμών».

Σε χθεσινό της σημείωμα, η S&P ανέφερε ότι βλέπει «σημαντικό κίνδυνο κατά την ενσωμάτωση της Credit Suisse στην UBS», ακθώς -όπως αναφέρει- «το μέγεθος και το ασθενέστερο πιστωτικό προφίλ της CS και ιδιαίτερα η πολυπλοκότητα της εκκαθάρισης μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής της CS».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Moody’s: Καθησυχαστική για τις ελληνικές τράπεζες – Τι λέει για τα ομόλογα

Τι σημαίνουν οι τίτλοι τέλους για την ιστορική επενδυτική τράπεζα Credit Suisse

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News