Business & Finance Τρίτη 21/03/2023, 12:06
BUSINESS & FINANCE

ΤΑΙΠΕΔ: Υπεγράφη η πώληση του Λιμένα Ηγουμενίστας με την Grimaldi έναντι 84,17 εκατ.

Υπεγράφη πριν από λίγο η σύμβαση αγοροπωλησίας μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας με τον ιταλικό όμιλο Γκριμάλντι

ΤΑΙΠΕΔ: Υπεγράφη η πώληση του Λιμένα Ηγουμενίστας με την Grimaldi έναντι 84,17 εκατ.

Υπεγράφη πριν από λίγο η σύμβαση αγοροπωλησίας μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας με τον επενδυτή, τον ιταλικό όμιλο Γκριμάλντι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει την υπογραφή της συμφωνίας αγοράς μετοχών για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας έναντι συνολικού τιμήματος 84,17 εκατ. ευρώ, μεταξύ του Ταμείου και της κοινής επιχείρηση που αποτελείται από τις εταιρείες GRIMALDI EUROMED S.p.A. – MINOAN LINES S.A. – ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. (ΕΚΕΥ Α.Ε.).

Στην τελετή υπογραφής παρευρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας  Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημ. Πολίτης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Grimaldi Euromed S.p.A, Emanuele Grimaldi,ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Minoan Lines, Λουκάς Σιγάλας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΕΥ Α.Ε., Αθανάσιος Κουλούρης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρεία Συμμετοχών Λιμένος Ηγουμενίτσας, Παύλος Κυπριανού, ο Διευθύνων Σύμβουλος της IPA S.A., Βασίλειος Γιόγιακας Βουλευτής Θεσπρωτίας και οι Ιωάννης Λώλος, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Σπυρίδων Παππάς, Δήμαρχος Φιλιατών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την υπογραφή της συμφωνίας αγοράς μετοχών, επιτυγχάνεται ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για την ανάπτυξη των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την
αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Το «γκάζι» του ΤΑΙΠΕΔ για τον λιμένα Ηρακλείου και η διαμάχη για το Kilada Hills

Επίσκεψη εργασίας της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News