Business & Finance Τρίτη 21/03/2023, 10:28
CREDIT SUISSE

Credit Suisse: Οι κάτοχοι ομολόγων AT1 σκέφτονται να κινηθούν νομικά

Σε συνομιλίες με κατόχους ομολόγων Additional Tier 1 (AT1) της Credit Suisse βρίσκονται δικηγόροι της Ελβετίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου

Credit Suisse: Οι κάτοχοι ομολόγων AT1 σκέφτονται να κινηθούν νομικά

Σε συνομιλίες με κατόχους ομολόγων Additional Tier 1 (AT1) της Credit Suisse βρίσκονται δικηγόροι της Ελβετίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου για πιθανή νομική δράση μετά τη διάσωση της τράπεζας από την UBS, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η δικηγορική εταιρεία Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η εν λόγω δικηγορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με κατόχους ομολόγων AT1 που αντιπροσωπεύουν ένα «σημαντικό ποσοστό» τους, χωρίς να κατονομάσει τους ομολογιούχους. 

Βάσεις της συμφωνίας της UBS με την Credit Suisse, οι κάτοχοι ομολόγων AT1 δεν θα λάβουν τίποτα, ενώ οι μέτοχοι, οι οποίοι συνήθως είναι κάτω από τους ομολογιούχους στη σειρά για πληρωμένες όταν μια τράπεζα ή μια εταιρεία καταρρέει, θα λάβουν 3,23 δισ. δολ.

Στην Ελβετία, οι όροι των ομολόγων αναφέρουν πάντως ότι σε μια αναδιάρθρωση, η χρηματοοικονομική εποπτική αρχή δεν έχει καμία υποχρέωση να τηρήσει την παραδοσιακή ιεραρχία της κεφαλαιακής διάρθρωσης.

Τα κεφάλαια που διαχειρίζονται οι Lazard Freres Gestion, PIMCO και GAM Investments ήταν από τα πιο εκτεθειμένα στα τέλη Φεβρουαρίου στο χρέος της Credit Suisse AT1 όσον αφορά τη στάθμιση του χαρτοφυλακίου, αφήνοντάς τα δυνητικά ευάλωτα σε ζημίες από τη διαγραφή ομολόγων, με βάση τα στοιχεία της Morningstar που επικαλείται το Reuters.

H Quinn Emanuel ανέφερε ότι είναι πιθανόν να συγκληθεί μια πρόσκληση για τους κατόχους ομολόγων είναι πιθανό να συγκληθεί την Τετάρτη, 22 Μαρτίου, όπως ανέφερε . 

Η διάσωση της Credit Suisse προκάλεσε κλυδωνισμούς στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις τιμές των ομολόγων των τραπεζών να βρίσκονται υπό πίεση, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στους πιθανούς κινδύνους από την κατοχή ομολόγων AT1.

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν πάντως τη Δευτέρα ότι θα συνεχίσουν να επιβάλλουν ζημίες στους μετόχους έναντι των ομολογιούχων σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν τις ανησυχίες των επενδυτών μετά τις συνέπειες της απόφασης για τα ομόλογα AT1 στην Ελβετία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Τι σημαίνουν οι τίτλοι τέλους για την ιστορική επενδυτική τράπεζα Credit Suisse

Στουρνάρας στο CNBC: Θετική η άμεση παρέμβαση των ελβετικών αρχών για τη διάσωση της Credit Suisse

Τι γίνεται με τα σχέδια των ελληνικών τραπεζών για ΑΤ1 εκδόσεις ομολόγων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News