Business & Finance Παρασκευή 17/03/2023, 23:28
ΒUSINESS & FINANCE

Credit Suisse: Οι κρίσιμες δύο ημέρες που θα κρίνουν το μέλλον της

Credit Suisse: Οι κρίσιμες δύο ημέρες που θα κρίνουν το μέλλον της

Συνεδριάσεις θα συγκαλέσει το Σαββατοκύριακο η Credit Suisse προκειμένου να μελετήσει τα διάφορα σενάρια για το μέλλον της την ώρα που προσπαθεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς, όπως ανέφεραν στο Reuters πηγές με γνώση του θέματος. 

Στις συνεδριάσεις αυτές θα λάβουν μέρος ομάδες εργασίας που βρίσκονται υπό την εποπτεία του οικονομικού διευθυντή Ντίξιτ Ζόσι. Τα στελέχη θα εξετάσουν τα νούμερα και τα διάφορα σενάρια που θα αναδιαμορφώσουν το μέλλον της Credit Suisse, σύμφωνα πάντα με τις πηγές. 

Την Πέμπτη, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει δάνεια ύψους 54 δισ.δολαρίων από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας από τη στιγμή που οι πελάτες της απέσυραν 120 δισ.δολάρια τους τελευταίους μήνες και η μετοχή της βούλιαξε 25% την Τετάρτη. 

Η «ανάσα ζωής» έδωσε μία ώθηση στις μετοχές της όμως επέστρεψαν σήμερα σε καθοδική πορεία. 

Με την επενδυτική εμπιστοσύνη να παραμένει εξασθενημένη, ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η δανειακή διευκόλυνση το μόνο που προσφέρει στην Credit Suisse είναι χρόνος για να δρομολογήσει τις εξελίξεις για την ανασυγκρότησή της και για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της. 

Στα πιθανά σενάρια είναι η πώληση ολόκληρης της τράπεζας ή κάποιων δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με αναλυτές, τραπεζίτες και επενδυτές. Μία πιο αποφασιστική λύση θα ήταν η εξαγορά της από ανταγωνιστή. 

 

Βεβαίως, το sell off σε μετοχές της Credit Suisse άρχισε το 2021, πυροδοτούμενο από τις τεράστιες ζημίες που υπέστη από τα ριψοκίνδυνα ανοίγματά της στο επενδυτικό ταμείο που κατέρρευσε, το Archegos και την εταιρεία χρηματοδότησης αλυσίδων προσφοράς, την Greensill Capital. 

Πέρυσι τον Ιούλιο, ο νέος διευθύνων σύμβουλος και ειδικός σε θέματα αναδιάρθρωσης Ούλριχ Κέρνερ παρουσίασε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που όμως δεν κατάφερε να πείσει τους επενδυτές. 

 

 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
 
Διαβάστε επίσης:
 
 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News