Business & Finance Τρίτη 14/03/2023, 22:44
BUSINESS & FINANCE

Στην κυκλοφορία δίνεται το GPT-4 από την OpenAI με την υποστήριξη της Microsoft

Στην κυκλοφορία δίνεται το GPT-4 από την OpenAI με την υποστήριξη της Microsoft

Η OpenAI, η δημιουργός του chatbot-ChatGPT, δήλωσε την Τρίτη ότι αρχίζει να κυκλοφορεί ένα ισχυρό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης γνωστό ως GPT-4, θέτοντας τις βάσεις για την εξάπλωση ακόμη πιο «ανθρώπινων» τεχνολογιών.

Η νεοσύστατη επιχείρηση, που χρηματοδοτείται από τη Microsoft Corp, ανέφερε σε μια ανάρτηση στο blog της ότι η τελευταία της τεχνολογία είναι «multimodal», που σημαίνει ότι εικόνες και δείγματα κειμένου μπορούν να την ωθήσουν να δημιουργήσει περιεχόμενο. Οι δυνατότητες εισαγωγής κειμένου θα είναι πρώτα διαθέσιμες στους συνδρομητές του ChatGPT Plus και στους προγραμματιστές λογισμικού, με λίστα αναμονής, ενώ η δυνατότητα εισαγωγής εικόνων παραμένει ένα πρώτο δείγμα της έρευνάς της.

Το πολυαναμενόμενο λανσάρισμα σηματοδοτεί το πώς οι εργαζόμενοι στο γραφείο μπορούν να στραφούν στην ολοένα και βελτιούμενη τεχνητή νοημοσύνη για ακόμα περισσότερες εργασίες, καθώς και το πώς οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν εγκλωβιστεί στον ανταγωνισμό για να κερδίσουν επιχειρήσεις από τέτοιες εξελίξεις. Η Google της Alphabet Inc ανακοίνωσε την Τρίτη ένα «magic wand» με το οποίο το λογισμικό της μπορεί να συντάξει σχεδόν οποιοδήποτε έγγραφο, λίγες ημέρες πριν την ημερομηνία που η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει την AI για το Word που πιθανώς βασίζεται σε τεχνολογία της OpenAI.

Η τελευταία τεχνολογία της startup σε ορισμένες περιπτώσεις αντιπροσώπευε μια τεράστια βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη έκδοσή της, γνωστή ως GPT-3.5, όπως δήλωσε. Μάλιστα, σε μια προσομοίωση των εξετάσεων δικηγορικού σώματος που απαιτούνται από τους αποφοίτους των νομικών σχολών των ΗΠΑ πριν από την επαγγελματική άσκηση, το νέο μοντέλο συγκέντρωσε βαθμολογία που το έφερε περίπου στο κορυφαίο 10% των συμμετεχόντων στις εξετάσεις, έναντι του παλαιότερου μοντέλου που κατατάσσεται περίπου στο κατώτερο 10%, δήλωσε η OpenAI.

Ενώ οι δύο εκδόσεις μπορεί να φαίνονται παρόμοιες σε μια απλή συζήτηση, «η διαφορά βγαίνει στην επιφάνεια όταν η πολυπλοκότητα της εργασίας φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, δήλωσε η OpenAI, σημειώνοντας ότι «το GPT-4 είναι πιο αξιόπιστο, δημιουργικό και ικανό να χειριστεί πολύ πιο διαφοροποιημένες οδηγίες».

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News