Business & Finance Κυριακή 12/03/2023, 23:33
BUSINESS & FINANCE

Το ενδιαφέρον των PNC και RBC για την SVB υποχωρεί καθώς οι ρυθμιστικές αρχές αναζητούν προσφορές διάσωσης

Το ενδιαφέρον των PNC και RBC για την SVB υποχωρεί καθώς οι ρυθμιστικές αρχές αναζητούν προσφορές διάσωσης

Το ενδιαφέρον των δύο πρώτων μνηστήρων για τη Silicon Valley Bank -PNC Financial Group Inc και Royal Bank of Canada- είχε υποχωρήσει την Κυριακή, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κάλεσαν σε προσφορές για τον χρεοκοπημένο δανειστή, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) είχε δώσει την Κυριακή το απόγευμα προθεσμία για την υποβολή προσφορών για τη χρεοκοπημένη τράπεζα, ανέφερε μία από τις πηγές. Το Reuters δεν μπόρεσε να προσδιορίσει ποιες τράπεζες είχαν υποβάλει προσφορά.

Οι τράπεζες και η FDIC αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η FDIC προσπαθούσε να βρει αγοραστή για τη Silicon Valley Bank αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού πήρε τον έλεγχό της την Παρασκευή, ώστε οι εταιρικοί πελάτες της τράπεζας των οποίων οι καταθέσεις είχαν παγώσει να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους όσον αφορά τη μισθοδοσία. Αλλά μια συμφωνία σε ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα έχει αποδειχθεί δύσκολη. Οι προσφορές για την SVB έπρεπε να υποβληθούν στις 2:00 μ.μ. ET (20:00 ώρα Ελλάδας), ανέφεραν δύο από τις πηγές.

Η PNC, μία από τις 10 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ βάσει ενεργητικού, ήθελε να προχωρήσει σε προσφορά για το σύνολο της Silicon Valley Bank, πρόσθεσε μία από τις πηγές, αλλά στη συνέχεια εξέτασε μία προσφορά για τμήματα της Silicon Valley Bank. Μια άλλη πηγή που γνωρίζει το θέμα δήλωσε ότι η PNC αποφάσισε να αποσυρθεί από κάθε περαιτέρω συζήτηση.

Η RBC διερεύνησε επίσης την εξαγορά της Silicon Valley Bank, αλλά ήταν απίθανο να την επιδιώξει, ανέφεραν τρεις πηγές. Μία από τις πηγές πρόσθεσε ότι η RBC δυσκολεύεται να εξοικειωθεί με τους κινδύνους που ενέχει και την πολυπλοκότητα της τεκμηρίωσης της συμφωνίας στις ρυθμιστικές αρχές της χώρας της, του Καναδά. Η RBC αγόρασε την City National Bank το 2015. Είναι η όγδοη μεγαλύτερη τράπεζα σε καταθέσεις στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της FDIC.

Οι πηγές ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες επειδή το θέμα είναι εμπιστευτικό.

Σημειώνεται τέλος, ότι η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν απέκλεισε την Κυριακή την κυβερνητική διάσωση της Silicon Valley Bank και δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις ρυθμιστικές αρχές για την εξεύρεση λύσης, έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία των καταθετών.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News