Business & Finance Κυριακή 12/03/2023, 17:44
BUSINESS & FINANCE

CNBC: Κορυφαίοι αναλυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για αυτές τις πέντε μετοχές

CNBC: Κορυφαίοι αναλυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για αυτές τις πέντε μετοχές

Οι επενδυτές σίγουρα έχουν πολλές ανησυχίες και πολλούς αστάθμητους παράγοντες που πρέπει να λάβουν υπόψη τους, είτε πρόκειται για την οικονομία που διολισθαίνει σε ύφεση λόγω των υψηλότερων επιτοκίων είτε για τον όλεθρο που έπληξε τις χρηματοπιστωτικές μετοχές την περασμένη εβδομάδα.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ευκαιρίες αγοράς για όσους ξέρουν πού να κοιτάξουν, σημειώνει το CNBC.

Ακολουθούν πέντε μετοχές που φαίνεται ότι μπορούν να αντέξουν την καταιγίδα, σύμφωνα με τους κορυφαίους ειδήμονες της Wall Street στο TipRanks, μια πλατφόρμα που κατατάσσει τους αναλυτές με βάση τις προηγούμενες επιδόσεις τους.

1. Snowflake

Οι εταιρείες cloud βιώνουν σημαντική επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξής τους, καθώς οι μακροοικονομικές προκλήσεις επηρεάζουν τις δαπάνες των επιχειρήσεων. Παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις, η εταιρεία αποθήκευσης δεδομένων στο cloud Snowflake ανακοίνωσε αισιόδοξα αποτελέσματα τριμήνου.

Η Snowflake αναμένει ότι τα έσοδα από τα προϊόντα της θα αυξηθούν κατά 40% το οικονομικό έτος 2024, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την αύξηση 70% που καταγράφηκε το οικονομικό έτος 2023 (έληξε στις 31 Ιανουαρίου 2023). Παρ’ όλα αυτά, η Snowflake συνεχίζει να είναι αισιόδοξη για την ανάπτυξή της τα επόμενα χρόνια και αναμένει να επιτύχει τον στόχο της για έσοδα από προϊόντα ύψους 10 δισ. δολαρίων το οικονομικό έτος 2029.

Ο αναλυτής της Deutsche Bank Brad Zelnick συμφωνεί ότι η Snowflake «δεν είναι ανεπηρέαστη από τη μείωση της ανάπτυξης του cloud», παρόλα αυτά επανέλαβε την αξιολόγηση buy για την εταιρεία με τιμή-στόχο τα 170 δολάρια. 

Ο Zelnick κατατάσσεται στην 85η θέση μεταξύ περισσότερων από 8.000 αναλυτών που ακολουθούνται στο TipRanks. Οι αξιολογήσεις του ήταν κερδοφόρες στο 69% των περιπτώσεων, δημιουργώντας μέση απόδοση 14,9%.

Salesforce

Η Salesforce πρόσφατα ανακοίνωσε καλά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023 (έληξε στις 31 Ιανουαρίου 2023). Η εταιρεία αναμένει ότι τα έσοδα του οικονομικού έτους 2024 θα αυξηθούν κατά περίπου 10%. Αν και ο αριθμός αυτός υποδεικνύει επιβράδυνση σε σύγκριση με την αύξηση 18% που παρατηρήθηκε στο οικονομικό έτος 2023, βρίσκεται πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Επιπλέον, οι ειδικοί της Wall Street εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις προβλέψεις κερδοφορίας της εταιρείας. Η Salesforce δέχεται πιέσεις από διάφορους επενδυτές-ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένων των Elliott Management και Starboard Value, για να βελτιώσει την κερδοφορία της.

Ο αναλυτής της Mizuho, Gregg Moskowitz, ο οποίος κατέχει την 264η θέση μεταξύ περισσότερων από 8.000 αναλυτών στο TipRanks, υπογράμμισε τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης της εταιρείας και τις προβλέψεις για το λειτουργικό περιθώριο κέρδους του οικονομικού έτους 2024 ύψους 27%, το οποίο, όπως παρατήρησε, είναι «ακόμη και πολύ πάνω από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις».

Ο Moskowitz επιβεβαίωσε την αξιολόγηση buy και αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της εταιρείας στα 225 δολάρια από 200 δολάρια. Σύμφωνα με το TipRanks, το 55% των αξιολογήσεων του Moskowitz έχουν αποφέρει κέρδη, με κάθε αξιολόγηση να αποφέρει απόδοση 13,1% κατά μέσο όρο.

Hibbett

Η εταιρεία λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών Hibbett, η οποία πωλεί υποδήματα, ενδύματα και εξοπλισμό από κορυφαίες μάρκες όπως η Nike και η Adidas είναι η επόμενη πρόταση. Τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του οικονομικού έτους 2023 της εταιρείας δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες λόγω των μακροοικονομικών πιέσεων, του υψηλότερου κόστους, των προβλημάτων της αλυσίδας εφοδιασμού και της αυξημένης διαφημιστικής δραστηριότητας.

Η Hibbett αναμένει αύξηση των πωλήσεων σε μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό το οικονομικό έτος 2024, χάρη στη γκάμα υποδημάτων υψηλής ζήτησης. Επίσης, η εταιρεία διεξάγει μια «συστηματική αναθεώρηση» της δομής των λειτουργικών εξόδων της για τη βελτίωση της κερδοφορίας.

Ο αναλυτής της Williams Trading, Sam Poser, υπογράμμισε ότι οι σχέσεις της Hibbett με βασικές μάρκες, κυρίως με τη Nike, είναι πολύ ισχυρές. Επιπλέον, ο αναλυτής θεωρεί ότι η εταιρεία λιανικής πώλησης διαθέτει «την καλύτερη στην κατηγορία της omni-channel, στην αντιμετώπιση του πελάτη», γεγονός που αντικατοπτρίζεται από την αύξηση των ψηφιακών πωλήσεων κατά 21,4% στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο.

Ο Poser μείωσε τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του οικονομικού έτους 2024 και του οικονομικού έτους 2025, δεδομένου ότι τα πρόσφατα αποτελέσματα της εταιρείας υστέρησαν σε σχέση με τις προβλέψεις. Παρ’ όλα αυτά, επανέλαβε την αξιολόγηση buy για την Hibbett και την τιμή-στόχο των 82 δολαρίων, επειδή είναι «πεπεισμένος ότι η καθοδήγηση της HIBB είναι πολύ πιο ρεαλιστική, συνετή και συντηρητική από ό,τι ήταν εδώ και αρκετό καιρό».

Ο Poser κατατάσσεται στο Νο. 144 μεταξύ περισσότερων από 8.000 αναλυτών που παρακολουθούνται στο TipRanks. Οι αξιολογήσεις του ήταν κερδοφόρες στο 55% των περιπτώσεων, με κάθε αξιολόγηση να αποφέρει απόδοση 17,6% κατά μέσο όρο.

Zscaler

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Zscaler ανακοίνωσε αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου που ήταν καλύτερες από τις προσδοκίες καθώς σημείωσε αύξηση των εσόδων κατά 52%.

Παρ’ όλα αυτά, η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε, καθώς οι επενδυτές φάνηκαν να ανησυχούν για την πρόβλεψή της σχετικά με τις χρεώσεις για περίπου 9% διαδοχική υποχώρηση στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο, σε σύγκριση με τις μειώσεις που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια. Οι καθυστερήσεις σε μεγάλες συμφωνίες λόγω των μακροοικονομικών προβλημάτων επηρέασαν τις προοπτικές της εταιρείας.

Ο αναλυτής της TD Cowen Shaul Eyal παραμένει αισιόδοξος για την Zscaler και επανέλαβε την αξιολόγηση buy με τιμή-στόχο τα 195 δολάρια μετά τα αποτελέσματα. «Κατά την άποψή μας, παρά τη μακροοικονομική αβεβαιότητα και τον αυξημένο έλεγχο των συμφωνιών, η ZS κατέχει μια ισχυρή ανταγωνιστική θέση, καθώς αντιμετωπίζει μια ευκαιρία αγοράς 72 δισ. δολαρίων», δήλωσε ο Eyal.      

Ο αναλυτής πιστεύει ότι η εταιρεία είναι σε καλή θέση για να επιτύχει τους μακροπρόθεσμους στόχους της, συμπεριλαμβανομένων των ετήσιων επαναλαμβανόμενων εσόδων ύψους 5 δισ. δολαρίων, του λειτουργικού περιθωρίου 20% έως 22% και του περιθωρίου ελεύθερων ταμειακών ροών 22% έως 25%.

Ο Eyal κατέχει την 15η θέση μεταξύ περισσότερων από 8.000 αναλυτών στο TipRanks. Επιπλέον, το 66% των αξιολογήσεών του ήταν κερδοφόρες, με μέση απόδοση 24,1%.

Garmin

H Garmin είναι ένας κορυφαίος πάροχος συσκευών και εφαρμογών που βασίζονται σε GPS. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση των εσόδων της κατά το τέταρτο τρίμηνο, λόγω των συναλλαγματικών αντιξοοτήτων και της χαμηλότερης ζήτησης για τα προϊόντα γυμναστικής της.

Ο αναλυτής της Tigress Financial, Ivan Feinseth, αναμένει ότι η συνεχιζόμενη καινοτομία και τα νέα λανσαρίσματα της εταιρείας, η ισχύς στον τομέα των αερομεταφορών και οι αυξανόμενες ευκαιρίες στις επιχειρήσεις ευεξίας και OEM (αρχικός κατασκευαστής εξοπλισμού αυτοκινήτων) θα επιταχύνουν εκ νέου τις τάσεις.  

Ο Feinseth είναι ιδιαίτερα βέβαιος για την ανάδειξη της Garmin σε κορυφαίο προμηθευτή OEM αυτοκινήτων. Τα έσοδα της εταιρείας από τον OEM αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 11% στα 284 εκατομμύρια δολάρια το 2022. Ο αναλυτής αναμένει ότι ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας θα σημειώσει ετήσια αύξηση 40%, φτάνοντας σε έσοδα 800 εκατ. δολαρίων μέχρι το 2025. Αναμένει ότι η ανάπτυξη αυτή θα καθοδηγείται από τις κορυφαίες στον κλάδο κατηγορίες προϊόντων της εταιρείας, όπως οι ελεγκτές τομέων στην καμπίνα, τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και άλλες συνδεδεμένες διεπαφές στην καμπίνα.

Ο Feinseth, ο οποίος κατέχει την 189η θέση στην Tipranks, επανέλαβε την αξιολόγηση buy για τη μετοχή της Garmin με στόχο τιμής τα 165 δολάρια. Οι αξιολογήσεις του αναλυτή ήταν κερδοφόρες στο 62% των περιπτώσεων, με μέση απόδοση 12,2%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζες: Τα τρία εμπόδια για την διανομή μερίσματος φέτος

Πέντε μικρά βήματα για να βελτιώσετε το οικονομικό σας μέλλον

Πώς οι εκροές κεφαλαίου έκλεισαν την SVB και πού θα οδηγήσει όλο αυτό το σκηνικό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News