Business & Finance Παρασκευή 10/03/2023, 22:35
BUSINESS & FINANCE

FAA: Η Boeing μπορεί να συνεχίσει τις παραδόσεις των 787 Dreamliners

FAA: Η Boeing μπορεί να συνεχίσει τις παραδόσεις των 787 Dreamliners

Η Boeing μπορεί να επαναλάβει τις παραδόσεις των 787 Dreamliners της ήδη από την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε την Παρασκευή η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αφού το θέμα που είχε προκύψει με την ανάλυση δεδομένων οδήγησε σε διακοπή των παραδόσεων των αεροσκαφών ευρείας ατράκτου.

«Η Boeing αντιμετώπισε τις ανησυχίες της FAA», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της. «Η FAA μπορεί να συνεχίσει να εκδίδει πιστοποιητικά αξιοπλοΐας την επόμενη εβδομάδα».

Η Boeing νωρίτερα την Παρασκευή δήλωσε ότι ολοκλήρωσε τις εργασίες που απαιτούνται για να συνεχιστούν οι παραδόσεις αεροσκαφών σε αεροπορικές εταιρείες και άλλους πελάτες.

«Ολοκληρώσαμε την απαραίτητη ανάλυση που επιβεβαιώνει ότι το αεροπλάνο συνεχίζει να πληροί όλες τις σχετικές απαιτήσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της Boeing. «Η FAA θα καθορίσει πότε θα συνεχιστούν οι πωλήσεις και οι παραδόσεις του 787 και εργαζόμαστε με τους πελάτες μας για το σχετικό χρονοδιάγραμμα». 

Οι μετοχές της Boeing αυξήθηκαν με την είδηση ότι το ζήτημα επιλύθηκε και διαπραγματεύονταν υψηλότερα στα τέλη της συνεδρίασης.

Στις 23 Φεβρουαρίου, η Boeing ανέστειλε τις παραδόσεις των αεροσκαφών, αφού εντοπίστηκε ένα σφάλμα ανάλυσης δεδομένων που σχετιζόταν με το εμπρόσθιο διάφραγμα πίεσης του αεροσκάφους.

Στους πελάτες του Dreamliner περιλαμβάνονται μεγάλοι αερομεταφορείς όπως η American Airlines. Τα αεροσκάφη θα παραδίδονταν ακριβώς την ώρα που οι αερομεταφορείς προετοιμάζονται για την έναρξη της θερινής ταξιδιωτικής περιόδου, κατά την οποία πραγματοποιούν ένα μεγάλο μέρος των εσόδων τους.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News