Business & Finance Δευτέρα 6/03/2023, 18:56
BUSINESS & FINANCE

Πρόγραμμα εθελουσίας θα ανακοινώσει η Εθνική Ασφαλιστική εντός του 2023

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προτίθεται να εκκινήσει εντός του 2023 η Εθνική Ασφαλιστική σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή 3 Μαρτίου με εκπροσώπους της διοίκησης της εταιρείας, κ. R. Gauci και κα. Ν. Τόμπρου.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει ότι είχε αποστείλει από πριν στη Διοίκηση τη θεματολογία της συνάντησης με στόχο αυτή να είναι παραγωγική. Ειδικότερα, τα θέματα που τέθηκαν από την πλευρά του Συλλόγου ήταν:

Θέμα απόλυσης συναδέλφου χωρίς τήρηση πειθαρχικής διαδικασίας

Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης ανέφεραν ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό που έχρηζε ειδικής διαχείρισης. Δεν είναι στις προθέσεις τις Εταιρίας να παρακάμπτει από εδώ και στο εξής τις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

Πορεία Εταιρίας και αποτελέσματα 2022

Αναφέρθηκε ότι το 2022 ενώ ξεκίνησε καλά εξελίχθηκε σε μια δύσκολη χρονιά. Το 2023 προβλέπεται ότι, θα είναι εξίσου δύσκολη χρονιά μεταβατικού χαρακτήρα. Η Εταιρία, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό, έχει πλάνο για περαιτέρω ανάπτυξη, βασιζόμενη στη βελτίωση τεχνολογιών και σε προσθήκη εργαλείων τόσο για τα Δίκτυα όσο και για το προσωπικό.

Θέμα πρόσληψης εργαζομένων μέσω εταιριών ενοικίασης και μέχρι να γίνει αυτό, χορήγηση αύξησης

Η Εταιρία σκοπεύει να ολοκληρώσει το όλο εγχείρημα μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Η πρόθεση της Εταιρίας είναι να προσληφθεί μέρος (η ακριβής έκφραση ήταν «το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό») από τους συναδέλφους των εταιριών ενοικίασης προσωπικού, με ατομικές συμβάσεις εργασίας ως Ειδικοί Σύμβουλοι και όχι υπάλληλοι, ανάλογα με τις ανάγκες. Στους υπόλοιπους η πρόθεση της Εταιρίας είναι να έχουν μια δίκαιη και τίμια αντιμετώπιση.

Η Icap και η Action Line θα δώσουν τα τυπικά προσόντα και το προφίλ του κάθε εργαζόμενου (σπουδές, οικογενειακή κατάσταση, συνέπεια σε ωράρια κ.λπ.). Η κάθε Διεύθυνση θα αναφέρει τις ανάγκες της για τις θέσεις και τα προσόντα που απαιτούνται και στο τέλος η Εταιρία θα κρίνει ποιοι θα προσληφθούν και σε ποια θέση. Για το θέμα αύξησης μισθού άμεσα και της εναρμόνισης του ωραρίου, μέχρι να ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, η Διοίκηση δεσμεύτηκε να το εξετάσει και να μας απαντήσει.

Θέμα πρόσληψης γραμματέων εταιρικών γραφείων πωλήσεων και μέχρι να γίνει αυτό, χορήγηση αύξησης

Η Διοίκηση έδειξε να μην γνωρίζει το θέμα σε βάθος. Μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις από πλευράς μας, ενημερωθήκαμε ότι το μοντέλο λειτουργίας που θα ακολουθήσει για το δίκτυο Agency βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση και εκεί εντάσσεται και αυτό το ζήτημα. Καθώς η Εταιρία θέλει να βλέπει τους συνεργάτες Agency ως επιχειρηματίες, εξετάζουν ένα μοντέλο που θα βασίζεται μόνο στην προμηθειακή αμοιβή (commission based) και αυτό θα μπορούσε να είναι η μελλοντική μετεξέλιξη του δικτύου. Θέσαμε, παράλληλα, το θέμα της αύξησης των μισθών και του βοηθήματος των 500€.

Πρόθεση από πλευράς Εταιρίας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας

Η πρόθεση της Εταιρίας είναι να προχωρήσει σε υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας, μετά από διαπραγματεύσεις.

Πορεία και αρμοδιότητες Υποκαταστημάτων

Καθώς το μοντέλο που θα ακολουθήσει η Εταιρία δεν έχει ακόμη αποκρυσταλλωθεί, θα εξεταστούν μελλοντικά τα όποια σχέδια για την ύπαρξη, την ανάπτυξη, τον ρόλο και τις αρμοδιότητες των Υποκαταστημάτων. Τα πάντα είναι μέχρι τότε ανοιχτά, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε για την επόμενη ημέρα της Εταιρίας, μπορεί τα Καταστήματα να μην υπάρχουν ή μπορεί και να υπάρχουν πολύ περισσότερα από όσα υπάρχουν σήμερα.

Αν προτίθεται η Εταιρία να κάνει εθελουσία το 2023

Η Διοίκηση ήταν απολύτως σαφής. Ναι, θα γίνει εθελουσία εντός του 2023.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εθνική Ασφαλιστική: Νέος CEO o Robert Gauci

Πάνω από 4.500 «κλικ» καθημερινά τον Νοέμβριο στο mitos.gov.gr

Ψηφιακή κάρτα στις ασφαλιστικές: Ο πρώτος απολογισμός – Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News