Business & Finance Κυριακή 5/03/2023, 20:15
BUSINESS & FINANCE

Συνεργασία IndiGo Turkish Airlines για πτήσεις στη Β. Αμερική

Συνεργασία IndiGo Turkish Airlines για πτήσεις στη Β. Αμερική

Η IndiGo, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ινδίας, σχεδιάζει να προσφέρει πτήσεις προς τη Βόρεια Αμερική χρησιμοποιώντας μια συμφωνία κοινού κωδικού με την Turkish Airlines και συνεχίζει να συζητά τρόπους για να λάβει αποζημίωση από τους κατασκευαστές για αεροσκάφη που καθηλώθηκαν λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

«Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε τη συνδεσιμότητα με κοινό κωδικό στις ΗΠΑ και τον Καναδά μέσω της συνεργασίας μας με την Turkish Airlines μετά την απαιτούμενη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και εγκρίσεων», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Κυριακή.

Η InterGlobe Aviation Ltd., ή IndiGo, ο μεγαλύτερος πελάτης παγκοσμίως για τα αεροσκάφη A320neo της Airbus SE με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, δήλωσε επίσης ότι συζητά συνεχώς ευκαιρίες με κατασκευαστές αεροσκαφών, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. 

Ο οικονομικός διευθυντής Gaurav Negi δήλωσε στις 3 Φεβρουαρίου ότι η IndiGo θέλει αποζημίωση για τα αεροσκάφη που καθηλώθηκαν λόγω των συνεχών διαταραχών της αλυσίδας εφοδιασμού.

Τα προβλήματα αυτά ανάγκασαν την Airbus, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αεροσκαφών στον κόσμο, να μειώσει τον στόχο της για παράδοση περισσότερων από 700 αεροσκαφών πέρυσι. Η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία παλεύει με ελλείψεις εξαρτημάτων, όπως κινητήρες και μικρά εξαρτήματα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News