Business & Finance Παρασκευή 3/03/2023, 22:08
BUSINESS & FINANCE

Απεργία των εργαζόμενων στις εγκαταστάσεις της ΒΡ στη Β. Θάλασσα

Απεργία των εργαζόμενων στις εγκαταστάσεις της ΒΡ στη Β. Θάλασσα

Περίπου 50 εργαζόμενοι σε εγκαταστάσεις της BP στη Βόρεια Θάλασσα εμφανίζονται υπέρ μίας απεργιακής κινητοποίησης με φόντο διαμάχη για τους μισθούς και τα ποσοστά υπερωριών, δήλωσε την Παρασκευή το βρετανικό συνδικάτο Unite.

Η απεργία αφορά τα μέλη του Unite που εργάζονται στις εγκαταστάσεις Andrew, Clair, Clair Ridge, ETAP, Glen Lyon και Mungo της BP στη Βόρεια Θάλασσα. Θα πραγματοποιήσουν σειρά 24ωρων και 48ωρων απεργιών σύμφωνα με το συνδικάτο.

«Η BP είναι ενήμερη για το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας και συνεχίζουμε να είμαστε σε επικοινωνία
με την εταιρεία υπεργολάβων Sparrow», είπε εκπρόσωπος της BP σε απάντηση μέσω email.

Ο Victor Fraser, περιφερειακός υπεύθυνος της Unite, δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι θα συναντηθούν αργότερα την Παρασκευή για να οριστικοποιήσουν το είδος της δράσης και την ημερομηνία.

«Τα μέλη θέλουν οι υπερωρίες να πληρωθούν με πριμοδότηση μιάμισης ώρας», δήλωσε ο Fraser στο Reuters μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είπε ότι οι ώρες πέραν της κανονικής 12ωρης βάρδιας ή οι ημέρες που εργάζονται επιπλέον της τρέχουσας υπεράκτιας εργασίας τριών εβδομάδων πληρώνονται επί του παρόντος με ενιαίο χρόνο.

Η Unite δήλωσε νωρίτερα ότι το 96,97% των μελών της Unite στις εγκαταστάσεις της BP υποστήριξε την απεργία σε μια ψηφοφορία με ποσοστό συμμετοχής 78,57%. Το συνδικάτο δήλωσε ότι και τα συνδικάτα GMB και RMT διεξάγουν επίσης ψηφοφορία για τα μέλη τους που εργάζονται στις εγκαταστάσεις της BP.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε επίσης:

Δεύτερες σκέψεις για επενδύσεις στην Ευρώπη – Γιατί οι επιχειρήσεις μετακομίζουν στις ΗΠΑ

«Προς απόσυρση» οι κρατικές επιδοτήσεις όσο οι τιμές φυσικού αερίου μένουν χαμηλές

Φυσικό αέριο: Ο νέος παράγοντας που θα καθορίσει τις τιμές φέτος

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News