Business & Finance Δευτέρα 27/02/2023, 16:57
BUSINESS & FINANCE

Ο επικεφαλής επενδύσεων της Carlyle, Peter Clare αποσύρεται μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες

Ο επικεφαλής επενδύσεων της Carlyle, Peter Clare αποσύρεται μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες

Ο Peter Clare, επικεφαλής επενδύσεων εταιρικών ιδιωτικών κεφαλαίων της Carlyle Group, θα αποχωρήσει από την εταιρεία από τις 30 Απριλίου, ανέφερε η Carlyle σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα. Ο Clare, ο οποίος εντάχθηκε στην Carlyle το 1992, κατείχε διάφορους ανώτερους ηγετικούς ρόλους στην εταιρεία ενώ το 2018, έγινε συν-επικεφαλής επενδύσεων και εξελέγη στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

«Η Carlyle έχει ένα απίστευτα λαμπρό μέλλον και είμαι ευγνώμων που εργάστηκα μαζί με τόσους πολλούς εξαιρετικούς συναδέλφους για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους επενδυτές μας. Θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη την ομάδα Private Equity που υπήρξε σπουδαίος συνεργάτης και τους ιδρυτές της Carlyle που μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετάσχω μαζί τους στην οικοδόμηση αυτής της εταιρείας», δήλωσε ο Clare.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τον διορισμό του πρώην στελέχους της Goldman Sachs Inc, Harvey Schwartz, ως διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

Η Carlyle ανακοίνωσε επίσης τη Δευτέρα ότι η Sandra Horbach και ο Brian Bernasek, επί του παρόντος συν-επικεφαλής της πλατφόρμας εξαγορών και ανάπτυξης στις ΗΠΑ, θα αναλάβουν τον ρόλο των συν-επικεφαλής της Αμερικής για να επιβλέπουν τις δραστηριότητες ιδιωτικών κεφαλαίων της εταιρείας με άμεση ισχύ.

Υπό την ηγεσία της Horbach στην επιχείρηση εξαγορών και ανάπτυξης των ΗΠΑ, η ομάδα έχει επενδύσει περισσότερα από 35 δισεκ. δολάρια σε οκτώ χρόνια, ανέφερε η εταιρεία, ενώ ο Bernasek έχει συμβάλει σε διαφοροποιημένες επενδύσεις σε διάφορους κλάδους και γεωγραφικές περιοχές.

Οι διορισμοί έρχονται σε μια ταραχώδη περίοδο για τις εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων, καθώς ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός, η αύξηση των επιτοκίων και οι γεωπολιτικές αναταραχές περιόρισαν τις επικερδείς εξόδους από τις επενδύσεις.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Carlyle ανακοίνωσε μια απότομη πτώση 52% στα διανεμητέα κέρδη του τέταρτου τριμήνου ως αποτέλεσμα της επιβράδυνσης σύναψης συμφωνιών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News