Business & Finance Δευτέρα 27/02/2023, 13:23
ΒUSINESS & FINANCE

ST Telecom: Έτοιμη να πετάξει ιτπάμενα ταξί το 2025

ST Telecom: Έτοιμη να πετάξει ιτπάμενα ταξί το 2025

Ιπτάμενο ταξί που θα παρέχει υπηρεσίες το 2025 σχεδιάζει να παρουσιάσει ο νοτιοκορεατικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας SK Telecom, με την προοπτική σημαντικών εσόδων τα επόμενα χρόνια, όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος της εταιρείας. 

Πέρυσι, η SK Telecom και η αμερικανική ετιαρεία Joby Aviation αποφάσισαν να συγχωνευθούν με σκοπό να αναπτύξουν ιτπάμενα ταξί για την αγορά της Νότιας Κορέας. Η Joby Aviation είναι κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. Αυτά τα ιπτάμενα οχήματα θεωρούνται ως ένα μέσο μεταφοράς ανθρώπων σε πυκνοκατοικημένες πόλεις προκειμένου να αποφεύγεται η κίνηση. 

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας προσπαθεί να θέσει σε εμπορική χρήση τα αεροταξί έως το 2025. 

Η SK Telecom και η Joby Aviation προσπαθούν να επωφεληθούν από τη μεγάλη κρατική στήριξη. Η Ha Min-yong, επικεφαλής ανάπτυξης της SK Telecom δήλωσε ότι η υπηρεσία ιπτάμενων ταξί θα είναι διαθέσιμη για εμπορική χρήση κάποια στιγμή στα μέσα του 2025, προτού επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως logistics. 

«Μέχρι το 2025, εάν καταφέρουμε να αποδείξουμε ότι η ποιότητα της υπηρεσίας γίνει αποδεκτή σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς με ασφάλεια, τότε η κυβέρνηση θα επιτρέψει στον οπερέιτορ την επέκταση της υπηρεσίας σε άλλους τομείς, όπως logistics, τουρισμό και υγεία», ανέφερε στη διάρκεια του Mobile World Congress. 

Στόχος της SK Telecom είναι να επεκτείνει τις δραστηριότητές της πέραν του παραδοσιακού κλάδου τηλεπικοινωνιών, ενώ έχει στρέψει το βλέμμα της και σε άλλους τομείς όπως τεχνητή νοημοσύνη και ιπτάμενα ταξία. Τα οχήματα αυτά θα πρέπει να συνδεθούν με τα δίκτυα επόμενης γενιάς 5G για να μπορούν να λειτουργούν και να πετούν, με αυτόνομο τρόπο. Αυτός ακριβώς είναι και ο χώρος στον οποίο ειδικεύεται η SK Telecom.   

Παρότι αυτή η μορφή μεταφορών βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, η εταιρεία συμβούλων Roland Berger προβλέπει ότι θα υπάρχουν περίπου 160.000 ηλεκτροκίνητα drones αυτόνομης οδήγησης σε χρήση σε ολόκληρο τον κόσμο έως το 2050. Αυτό σημαίνει ετήσια έσοδα της τάξης των 90 δισ.δολαρίων, σύμφωνα με την εταιρεία. 

 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News